Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

woensdag 18 maart 2015

Eindafrekening energie


Ik ben vroeg vandaag, want ik zit vandaag een heel groot deel van de dag op het stembureau. Zo nu en dan is er even een pauze, maar verder zit ik vanaf 7.00 uur tot misschien wel 12 uur of later vannacht in het middelpunt van de verkiezingen. Ik vind het wel leuk om te doen, maar ik zie wel een beetje op tegen deze voor mij enorm lange dag. Ongeveer 18 uur in touw als een soort semivrijwilligerswerk. Je kunt de bruto vergoeding van 150 euro redelijk veel noemen, maar volgens mij neem je dan niet het overwerk mee. Het is geen 8 urige werkdag, maar véél langer dan dat.


Maar goed, ik zou het over mijn energierekening hebben. Ik ben al weer maanden geleden overgestapt, die overstap ben ik al bijna weer vergeten. Toen, bij de overstap, vond de nieuwe energieleverancier dat de overstap pas per 2 maart 2015 effectief zou kunnen worden
Waarom, dat weet ik niet, want mijn oude leverancier heft geen boetes bij overstap, ook al is dat na een paar maanden. Ik heb destijds niet geprotesteerd. Dat had ik misschien wel moeten doen, maar ik had het druk met staaroperaties en dergelijke en ik heb het zo gelaten.
Gisteren ontving ik de eindafrekening van mijn oude energieleverancier.
Mijn verbruik was over 335 dagen €531,59. Daarmee is mijn verbruik in deze periode gemiddeld €1,59 per dag. Heel goedkoop eigenlijk. Ik heb het gebruikt voor eten koken, wassen, iedere dag de nodige warmte, licht. Ik had €605 betaald, dus ik krijg nog wat terug, namelijk €73,41.
Dat ik wat terug krijg, heeft ook te maken met het in het algemeen milde winterweer van de afgelopen maanden.

5 opmerkingen:

 1. Poeh, dat is zeker een lange dag! Succes hoor.

  Fijn dat je nog wat terugkrijgt van je energieleverancier, je verbruik is inderdaad laag.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Veel succes vandaag! Mijn meoder heeft het in het verleden ook gedaan en vond het altijd erg pittig zo'n dagje.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jij hebt zeker een laag gebruik. Succes vandaag.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Op het stemburo waar ik was, likte de voorzitter uitgebreid aan haar vingers,
  voordat ze twee stembiljetten pakte en mij die aanreikte..... BAH BAH BAH !!!!!
  Heb alleen de andere kant van de biljetten aangepakt, en heel voorzichtig gestemd..
  Daarna thuis mijn identiteitsbewijs schoongemaakt.. BAH!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. zo dat is wel een lange dag, maar persoonlijk vind ik 150 euro voor het werk wat je er doen moet niet weinig. Wat een lage energierekening heb je! Die van ons is ook niet zo hoog gelukkig, 94 euro per maand voor 5 personen. Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen