Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

dinsdag 10 maart 2015

Gratis wild zonder entreekaartje dierentuin: de "Groninger" wolf

Volop in het nieuws: een wolf draaft doodgemoedereerd door Drenthe en door Groningen en was gisteravond tot een kilometer of 10 van mijn huis genaderd.

Het advies is: niet dichterbij komen en niet voederen. Een wolf schijnt helemaal geen bos nodig te hebben om op voedsel te jagen. In een gebied dat opener is kan hij ook zijn kostje opscharrelen: reeën en hazen zijn ook daar ruimschoots voorhanden.

Volgens een bioloog is het waarschijnlijk een tam exemplaar, het dier is absoluut niet schuw en hij heeft zich laten filmen en er zijn al diverse foto's van heel dichtbij gemaakt. In Duitsland zijn mensen die een wolf als huisdier hebben.
Het lijkt mij inderdaad een dier dat door mensen met de fles is grootgebracht, anders zou ik het niet weten. Er zijn al zó veel foto's en ook filmpjes gemaakt!

Denk je dat na ruim 100 jaar in Nederland weer een echte wolf actief is, is het een dier dat op zoek is naar zijn baasje!

8 opmerkingen:

 1. Je zult maar je hond uitlaten en een wolf tegenkomen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ...'n wolf, rennend op de stoep in Kolham! Treuriger kan ik niet bedenken.......

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dieren worden schuw als ze van mensen iets te vrezen hebben. De vos is schuw. De wolf is in europa zwaar beschermd, het zijn er in Duitsland ook nog niet superveel, misschien 300 . Ze worden niet bejaagd.waarom zou de wolf dan schuw zijn? Deze komt waarschijnlijk uit een nest van vorig jaar uit NiederSachsen. Hij of zij moet nu een geschikt territorium vinden en een partner erbij. De wereld is nieuw voor deze wolf. Hij heeft waarschijnlijk ontdekt dat er altijd wel eten is langs de weg( dood gereden beesten) en zal ook wel uit vuilnisbakken eten. Verder is er genoeg. Straks zal hij lammetjes gaan pakken. Waarschijnlijk komt deze een keer onder een auto, maar hij loopt zich nu vast bij de Eemshaven en zal waarschijnlijk langs de Dollard gaan trekken en dan Duitsland weer in. Als mensen niet geweten haden dat er een wolf rondliep, had iederen gedacht dat het een loslopende hond was. Misschien is dit niet de eerste.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inmiddels gesignaleerd nabij Bunde, in Duitsland. Niet ver van Nieuweschans. Het Nederlandavontuur is weer voorbij

   Verwijderen
  2. Verstandig wolfje! Eén jong wolvinnetje alleen is ook te eenzaam. Ze kan beter een vriendje zoeken. Die zijn in Nederland nog niet voorhanden.

   Verwijderen
  3. Waarschijnlijk weer richting Wildeshausen, zuidelijk van Oldenburg. Daar viel zij eerder op door haar vreemde gedrag

   Verwijderen
  4. Toch is het waarschijnlijl wel een wat vreemd exemplaar. Bij Wildeshaus heeft zij naar spelende kinderen gekeken. Zoek maar op wolf , windeshausen ( zuidelijk van Oldenburg)

   Verwijderen
 4. Echt jammer! Ik vind wolven zó gaaf ;) Overigens zijn er ook in Nederland mensen die een (bijna) wolf als huisdier hebben. Moet je maar eens zoeken op Saarloos wolfhond; die zijn haast niet van echte wolven te onderscheiden! (Het is een kruising tussen een duitse herdershond en een wolf) Overigens blijven die toch vaak wel wat schrikachtig, dus ik vraag me af of je een wolf wel écht tam kunt maken....

  BeantwoordenVerwijderen