Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

maandag 9 maart 2015

Voorjaar!

Ineens is het voorjaar! Ik gooi mijn terrasdeur open en adem diep in: hier heb ik al maanden op gewacht!
mijn krokussen bloeien weer!
Gelukkig heb ik rond deze tijd niet zo'n last van hooikoorts, dat komt later in mei/juni, dus ik kan naar buiten en genieten van de lentezon!
Niet meer gladde fietspaden, het is licht als ik opsta en licht als ik na het werk weer naar huis fiets!
Zingende vogels, voedsel zoekende paren vogels, mannetjeseenden die hun vrouwtje geen moment uit het oog verliezen.

De winter is voorbij.

En ik heb gisteren een tijdje in de zon gezeten, mijn huid en handen ingesmeerd met factor 30, zodat mijn huid niet te veel te lijden had.

Gisteren heb ik mijn elektrische deken opgeborgen.
Wat mij betreft kan de zomer beginnen, of in ieder geval het voorjaar!

5 opmerkingen:

 1. Heerlijk hé? Ik ben dan wel meer een wintermens maar ben blij dat nu toch het voorjaar eraan komt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat licht en zon niet met een mens doet. Heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super optimistisch, wat betreft de elektrische deken. Ik laat hem nog echt een poosje op bed liggen.
  heerlijk dat de buitendeur niet meer zo angstvallig dicht moet blijven

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij zijn afgelopen najaar verhuisd van de Noordoostpolder naar de Betuwe. Wat is het genieten hier van het zachte weer :-)
  Gisteren al zonder jas buiten gelopen, gisteravond voelde het hier al een beetje zwoel aan (echt ongelooflijk zo vroeg in het jaar), vandaag in de tuin gewerkt. Het ruikt zo heerlijk naar voorjaar en alles loopt zo snel uit.
  Ik heb geen crocussen in de tuin. Wel hyacinthen die volop staan te bloeien, narcissen die bijna bloeien en er komt nog veel meer op waarvan ik nu nog geen idee heb wat het is. Leuk zo'n nieuwe tuin.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Met dit warme weer vergeten we dat het nog winter is. Ik heb ook buiten gezeten, heerlijk !! Creme gebruik ik nooit! Als ik mijn huid niet vertrouw ga ik wel een poosje naar binnen. 46 jaar geleden vroor het en ijzel, je kon nauwelijks naar buiten.

  BeantwoordenVerwijderen