Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zondag 22 maart 2015

Heerlijk dat voorjaar!

De meidoorn staat al bijna in blad en mijn rabarber loopt uit. Het wordt echt voorjaar! Gisteren zag ik op het meertje in de buurt 9 zwanen en de futen zijn op hun vaste plek in datzelfde meertje ook al weer volop actief!
En het licht! Zo veel meer daglicht dan in december, daar kan ik echt vrolijk van worden! De zon en het licht, wat heb ik dat gemist! De winter kan me wat mij betreft gestolen worden. Van mij mogen we de winter wel overslaan!
Op de site van "beleef de lente" zijn al diverse vogelparen met een of meer eieren in hun nest!
De kerkuil (4 stuks), de bosuil (2 stuks) en de slechtvalk (4 eieren). Binnenkort legt ook de ooievaar, 1 van mijn favorieten, het 1e ei.
Jonge slechtvalken

4 opmerkingen:

 1. Oeh leuk :D In het begin volgde ik het wel een beetje. Vooral de kerkuilen zijn echt leuk, die zitten groot gedeelte van de tijd samen op een stokje ;) Zo schattig om te zien :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk hè? Ik ben ook blij met het voorjaar. Maar de winter vind ik ook fijn, alleen het donker hou ik niet van.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bedankt voor de tip! Volop genieten. Hilde

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik spieken af en toe ook even mee op beleef de lente. Dat geeft het ultieme lentegevoel vanachter je computer. :)

  BeantwoordenVerwijderen