Week 12 van 16-23 mrt '15 | ||
*=aanbieding, @=afgeprijsd | WAAR | PRIJS |
FRUIT | ||
sinaasappels, 2 kg | Lidl | 1,89 |
bananen, 6 stuks | AH | 1,01 |
ONTBIJT EN LUNCH | ||
jam | Lidl | 0,99 |
leverworst | Lidl | 0,62 |
oude kaas | AH | 3,27 |
melk, 2 liter | AH | 1,18 |
WARME MAALTIJD | ||
bloemkool | AH | 1,49 |
knoflook | Lidl | 0,69 |
courgette | Lidl | 0,69 |
spekreepjes | Lidl | 1,35 |
blauwschimmelkaas | Lidl | 1,55 |
gehakt | AH | 1,79 |
pesto | Lidl | 0,89 |
kokosmelk, 2 blikjes | AH | 1,58 |
bladerdeeg | AH | 0,89 |
yoghurt | AH | 1,59 |
LEKKERS/tussendoor | ||
haring in tomatensaus, 2 blikjes | Lidl | 1,58 |
TOTAAL week 12, mrt '15 | 23,05 |
De afgelopen tijd heb ik al 2x een bloemkooltaart gemaakt. 1x voor mezelf, voor 3 dagen en 1x voor oudste dochter en haar vriend (en mijzelf natuurlijk!)
Ik ga komende vrijdag nog een keer een hartige bloemkooltaart maken. Ik heb het bladerdeeg en de bloemkool al in huis! Het recept schreef ik een vorige keer al bij de boodschappen.
In de afgelopen dagen maakte ik een stoofpotje bonen.
Ik had nog 2/3 selderijknol, gekocht in week 9. Knolselderij is in de koelkast heel goed te bewaren. Hij was nog prima!
Nodig voor een stoofpotje bonen voor 2 personen:
blikje bonen (400 gram), ik had borlotti bonen, maar andere soort bonen kan ook.
ca. 700 gram knolselderij
1 eetlepel olie
2 grote uien
4 tenen knoflook, ontveld en gekneusd (geef er een flinke klap op ;-)
100 gram gehakt (kan ook zonder)
Braad in de olie het gehakt rul met de gesnipperde uien en de knoflook.
Schil de knolselderij en snijd in blokjes en voeg toe aan het uien/gehakt mengsel.
Maak goed heet op een hoog vuur, draai vuur lager en laat 20 minuten stoven met een deksel op de pan. Af en toe roeren.
Voeg vervolgens het blikje bonen met het vocht toe.
Nog even goed doorwarmen en naar smaak versgemalen peper en zout toevoegen.
Vandaag ga ik wat met de courgette doen! Iets Italiaans, dacht ik zo, met pesto, knoflook en blauwe kaas. Hoe precies, dat ga ik nog verzinnen!
Dat ziet er allemaal weer smakelijk uit! Ook handig dat je voor meerdere dagen kookt!
BeantwoordenVerwijderenCourgette maak ik vaak met tomaten. Doe het in de magnetron, courgette in plakjes, met wat water 5 min. op vol, tomatenplakjes erbij en weer 5 min, de (blauwe) kaas erover en 1 min, ik strooi er tussen courgette en tomaten italiaanse of provencaalse kruiden tussen.
BeantwoordenVerwijderenTagliatelle bij de courgette smaakt heerlijk.
BeantwoordenVerwijderenmooi lijstje weer !
BeantwoordenVerwijderen