Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

dinsdag 28 april 2015

Naar de Koningsdagvrijmarkt!

Dichtbij, hier in de wijk, wordt altijd een vrijmarkt gehouden. Gisteren ging ik boodschappen doen en ging ik eerst nog even naar de vrijmarkt.
Wat een drukte: enorm veel rommelig geparkeerde auto's ook op de rijweg en ook heel veel geparkeerde fietsen.
Ik ben met de fiets aan de hand over de vrijmarkt gelopen. Tenminste, een stukje. Ik zag alleen maar rommel en helemaal geen spullen waar ik iets mee zou willen. Toen bedacht ik me dat dit bezoek aan deze rommelmarkt een vergissing was, ik hoef helemaal niet naar de rommelmarkt, maar ik mag naar de rommelmarkt. Collega blogger Vlasleeuwenbekje had dit al veel eerder bedacht, heel verstandig van haar! Ik had mijn dochters al gevraagd op de vrijmarkt uit te zien naar goedkope kaarsen, dus daar hoefde ik niet meer om te zoeken.
Ik kocht in de AH snel brood, paprika, olijven en sinaasappels en ben lekker uit de wind in de zon in de tuin gaan zitten. Het was opvallend rustig. Ik hoorde alleen de vogels en heel in de verte wat autoverkeer. Geen rokende pratende buren, allemaal frisse lucht, rust en zonneschijn voor mij! En die zon, dat was mijn Koningsdagfeestje. Ik zat in de zon met mijn warme zwarte fleecejasje en een zwarte wollen plaid over mijn benen. Door de zon, die op al dat zwart scheen, was het heerlijk warm, ook al was het op de thermometer maar 11 graden.

5 opmerkingen:

 1. Wat goed van je! Wij zijn dit jaar voor het eerst ook niet gegaan. De kinderen wilden eigenlijk niet meer, en de laatste jaren is het vooral erg druk. Het is inderdaad niet verplicht om naar de vrijmarkt te gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik kijk ook altijd uit naar kaarsen op een rommelmarkt.
  Gisten voor nog geen euro een paar hele mooie gescoord.
  De verkoopster zei: ik zie dat u kaarsen zoekt. Neem deze ook maar mee(gratis) anders belanden ze toch in de container.
  Ik was nl nogal laat.
  Super!. Mijn laatje is weer gevuld en voorlopig hoef ik die niet meer te zoeken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb dit jaar voor het eerst sinds jaren weer iets gekocht op de rommelmarkt. Twee dvd's van studio 100 (normaal te duur, maar dochter houdt er wel van) voor 50 cent per stuk. En voor haar verjaardag zag ik een heel schattig poppen slaapzakje voor 3 euro. Helemaal nieuw, die vrouw had ze zelf gemaakt.
  Ik had ook niks nodig.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja zwart doet heel veel, wij hebben een nieuwe plek om te zitten in de tuin, in het voor- en najaar is daar zon en manlief heeft een tuinscherm bij de Karwei gekocht met zwart doek. Die staat achter ons bankje tegen de oostenwind maar wat neemt dat zwarte doek veel warmte op, nooit een koude rug!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, zwart is een prima kleur voor als het koud is en de zon schijn. Ik heb nog een 2e plaid in een lichtere kleur, maar ik heb met opzet de zwarte gekozen. De maximum temperatuur was hier gisteren overdag 11.5 graden, maar ik had het heerlijk warm!

   Verwijderen