zondag 31 mei 2015

Kaas met bijzondere smaken: mosterdkaas, peterseliekaas, knoflook- en sambalkaas

Kaas vind ik erg lekker! Vooral kaas met een toegevoegd smaakje. In de winkel kun je (smeer)kaas kopen in allerlei varianten. De laatste tijd zag ik sambalkaas en mosterdkaas. De prijs van deze bijzondere kazen is vaak een stuk hoger dan van gewone lekkere kaas. Eigenlijk snap ik niet goed waarom die met toevoegingen duur verkocht worden.
De sambalkaas die ik laatst proefde bij AH was heel erg pittig. 
Waarom niet een dun laagje sambal of mosterd op je boterham gelegd en dan een plak kaas? Dan kun je de hoeveelheid aanpassen aan jouw eigen smaak.
Verse fijngesneden peterselie of een halve uitgeperste knoflookteen zijn ook veel smakelijker dan het kleine beetje dat door de smeerkaas of roomkaas gaat.
Mijn bezuinigingstip van vandaag: voeg zelf de smaak toe aan gewone kaas. Dat is een stuk goedkoper en beter aangepast aan jouw persoonlijke voorkeur.
Sambalkaas

8 opmerkingen:

  1. Soms doen wij heel luxe en voegen zongedroogde tomaatjes toe, of pesto. Vaker komkommer, tomaat of radijs. Een hele luxe boterham heb je dan!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een heerlijk praktische bezuinigtip!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat vind ik een goede tip :)

    Wij kopen ook wel eens kaas met toevoegingen, maar dat is dan meer als we verjaardagen hebben, om eens wat anders op tafel te zetten dan alleen maar jonge kaas en oude kaas :)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Rucola is ook erg lekker om op een broodje kaas toe te voegen weet ik uit eigen ervaring. Een zongedroogd tomaatje uit een potje erbij en je waant je in zuidelijke sferen.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik vind geitenkaas (harde) met fenegriek heerlijk. Omdat een heel klein stukje of een paar plakjes al snel EUR 5 kosten koop ik het maar zelden. Het blijft wel erg lekker.
    Nic

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oh, dat is ook mijn favoriet. De fenegriek in de kaas is zacht door het vocht. Fenegriek kun je makkelijk zelf spruiten. En dan op een broodje kaas, heb je lekker en gezond. Heel goed excuus om het vaker te eten.

      Verwijderen
    2. Goed idee, dank je wel voor de tip. Ik sta heel vaak te dubben om het te kopen maar laat me dan door de prijs tegen houden.
      Nic

      Verwijderen
  6. Het allerlekkerst vind ik een bruin brood met eigengemaakte appelstroop en hele oude kaas!

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.