Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

maandag 29 juni 2015

Gratis eten

Deze week eet ik 4x gratis een warme maaltijd! Het begon afgelopen zaterdag met een barbecue op een familiedag bij mijn ex-man. Lees hier meer over zijn woon- en leefomstandigheden. Ik wil er overigens bij vermelden dat ex in de afgelopen jaren vriendelijker geworden is. Jongste dochter en schoonzoon waren ook mee. We hebben deels vlees gegeten en deels vegetarisch. Ik had opgegeven: 2 vegetariër en 1 vlees. Het was lekker, maar groenten ontbraken volledig. Ik heb thuis nog een salade voor mezelf gemaakt.
De volgende gratis maaltijd is morgen. Dan is jongste dochter jarig en viert ze feest. Dochter eet vrijwel fulltime vegetarisch en is bioloog. De ervaring leert dat ze haar gasten een gezonde maaltijd voorzet met ruim voldoende groenten.
Komende donderdag is er wéér een barbecue. Deze keer van mijn werk. Ze laten een cateraar de barbecue doen. Het is goed verzorgd, met diverse soorten vlees, vis en vegetarische BBQ hapjes. Ik heb opgegeven dat ik graag vis wil. Er is altijd wel wat groente bij, niet overdreven, maar wel wat groenten. Misschien thuis als aanvulling nog een stukje komkommer, maar dat komt dat wel goed!
Dan op vrijdag nog weer een feestetentje en dan is de week weer vol! Dan heb ik 3x thuis warm gegeten.
Wat een weelde:
geen boodschappen doen, niet bedenken wat er moet komen, niet koken.

8 opmerkingen:

 1. Je boft dubbel. Als het donderdag en vrijdag zo warm wordt, hoef jij fijn niet te koken maar wordt voor je eten gezorgd. Geniet ervan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Reacties
  1. Daar moest ik ook het eerst aan denken! ;-)

   Verwijderen
 3. Dat is boffen! Heerlijk. Geniet er maar goed van!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gewoon lekker je laten verwennen en genieten een keer is ook leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh heeerlijk. Wij waren vanavond met ons twee (dochter uit logeren) en besloten spontaan uit eten te gaan, Niet gratis, wel heul lekker. Tonijnkroketjes. Met frietjes en salade. Op een terrasje in de zon.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. BBQ. Wij houden er niet zo van. Het zal ook wel komen dat ieder jaar met een verjaardag dat eten een feest is. Nou nee. Vlees, erg erg veel vlees, stokbrood, pindasaus, en wat potjes sausen. Bakken kant klare salades. En een paar komkommers aan plakjes. Oh ja, dit jaar ook paprika en veel te laat nog meloen. Ik voel me dan doodongelukkig. Tarwe-intolerantie en niet een top vleeseter. . Er is dan weinig over. Maar ja het is de broer van eega. Drie uur rijden en terug.

  BeantwoordenVerwijderen