Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zondag 28 juni 2015

Stiekem weggestopt!

Bij de AH waren in de afgelopen week de grote potten Hak in de aanbieding. Twee voor 2 euro. Op internet had ik de reclame gelezen en ik had mijn zinnen gezet op 2 potten Mexicaanse bonenschotel of bonenschotel voor chili con carne. Normaal 2,16 per pot. Niet alleen aanmerkelijk goedkoper, maar ook lekker gemakkelijk voor als ik een keer snel wil.
In de winkel hingen alleen kaartjes bij de goedkope potten: bij de appelmoes, bij de sperzieboontjes, bij de bruine bonen, maar niet bij de potten die ik had willen kopen. Ik twijfelde of ik het goed gezien had, dus liet ik de potten staan. Als ik ze niet voor 1 euro per pot kan krijgen, dan wil ik ze niet.
Thuis nog een keer op internet zitten kijken, en ja ook de potten die ik wilde kopen waren in deze aanbieding.
Toen ik ze kocht, in een andere winkel dan ik ze de eerste keer wilde kopen, stond de reclame-aanduiding wéér niet op het schap. Zouden de werknemers in de winkel vinden dat deze reclame wat té voordelig is voor klanten? Of is het bedrijfsbeleid om deze aanbiedingen niet onder de aandacht te brengen?

Overigens zijn er volgende week hamsterweek bij de AH.  Héél raar, want die zijn normaal in januari en augustus.

8 opmerkingen:

 1. Ik heb ook bij die potten met bonenschotel gestaan en nam aan dat die niet in de aanbieding wareb omdat dat om peulvruchten ging en heb het niet nagevraagd.
  Het viel mij ook op det de kaartjes bij de voordelige groentes stonden en daar was ik niet in geinteresseerd. Wel in de spinazie en die bleek dus toch in de aanbieding (nagevraagd). Voorlopig zit ik goed in de spinazie :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een brutale streek van de AH. Raar dat het overal zo gaat, althans in de 2 filialen hier en ook in die in de buurt gaat het er altijd hetzelfde aan toe. Dé goede aanbiedingen staan er nooit meer tussen - toeval of niet?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier ook geen bordje bij de potten met bonen. Even nagevraagd en ze waren wel degelijk in de aanbieding. Blij dat ik het nagevraagd heb :-0

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Misschien hangt er een scanner in de winkel, bij ons hier in elk geval wel, dan kun je een artikel scannen en staat er in het venster aangegeven of het een bonusartikel betreft.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Duidelijk, het is dus tactiek om mensen aan de scanner te krijgen :)
  Het valt me al 2 jaar op dat er vaak geen bordjes bij artikelen staan. En ook vaak op maandag nog bordjes van de week er voor, moet je goed opletten als je de aanbieding niet hebt bijgehouden en denkt een bonus voordeel te pakken...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb ook alleen de rode kool en erwten gekocht, omdat ook in mijn filiaal niet overal bordjes bij gingen. Ik ging ervan uit dat niet alle soorten in de aanbieding waren. Thuis in de folder stond echter: alle varianten.
  En dat er ook soorten bij zijn die normaal per twee 5,58 kosten. Ik weet niet welke dat zijn, maar die geven die het meeste voordeel. Voortaan de folder pakken of scannen. En mochten ze op zijn, gewoon een bon vragen voor de week erna.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Er zal wel een opdracht van het hoofdkantoor zijn dat de bordjes bij de goedkope potten moeten. Bij de Harricot verts stond geen bordje, maar wel korting.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Weet je wat ik zo leuk vind? Laatst waren de verse pasta's in de aanbieding, 2e gratis. En dat geldt dan ook gewoon voor de biologische, net zo duur. Valt me vaker op, ik neem dan altijd de biologische variant erbij.

  BeantwoordenVerwijderen