Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zaterdag 6 juni 2015

Het kan niet op! Vandaag ook nog telefonische verkoop

Nog meer ongewenste verkoop vandaag, deze keer aan de telefoon, ondanks bel-me-niet-register. Een dame met een Indiaas of Pakistaans accent die namens Microsoft vraagt of ik Engels spreek, want er is iets ernstig mis met mijn computer. Die Microsoft company, het bedrijf is wel héél bezorgd over mijn computer.
Dat soort telefoontjes heb ik vaker gehad (klik en klik) en deze keer had ik een leuke inval, ik zei:
"Ik kin jo net ferstean, ik praat allinnich Frysk en Nederlâns en fierders net"
Ze had de verbinding al verbroken voordat ik aan het einde van mijn zin was.
Wat zei ik in het Nederlands?
Ik kan u niet verstaan, ik spreek alleen Fries en Nederlands en verder niet.

4 opmerkingen:

 1. Bekend probleem, die Microsoft belletjes. Wel goed mee uitkijken. Ze geven aan dat er een probleem is met de microsoft-software, of je even in wil loggen en dan zullen zij het probleem voor je oplossen. Yeah right. Ze hacken je computer met alle gevolgen van dien.
  Je hebt het trouwens leuk opgelost :-) Dat ga ik dan in het vervolg in het Brabants proberen. 's Kijken hoe lang ze het volhouden daar naar te luisteren...
  Groeten Lilian

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze verbrak vrijwel meteen de verbinding en ik had enorm veel lol.

   Verwijderen
 2. Kin ik ek wolris besykje 😀
  Yasr

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vertelde ze dat ik helemaal geen computer heb. Wel met ze afgesproken dat ik er een ga kopen zodat zij mij later nog eens terug kunnen bellen ommte helpen

  BeantwoordenVerwijderen