donderdag 18 juni 2015

Verheugend nieuws!

Gisteren in het nieuws: er zijn steeds meer mensen die regelmatig vegetarisch eten. 55% van de Nederlanders eet minstens 3x in de week vegetarisch. Vijf jaar geleden was dit aantal 40%.

Ik vind dit een enorme winst! Toen ik een kind was, moest je vegetariërs met een lantaarntje zoeken, in ieder geval in het milieu waarin ik opgroeide. Niemand at vegetarisch en op evenementen van school, zoals reisjes en werkweken, werd er ook helemaal geen rekening mee gehouden dat iemand misschien vegetarisch at. Pas veel later, rond mijn 20e, kwam ik de eerste vegetariërs tegen. Mensen die macrobiotisch aten of vleesloos aten. Mijn broertje begon vegetarisch te eten (en is daar ook nooit mee mee gestopt).
Zo langzamerhand is het héél gewoon aan het worden om bij een maaltijd geen vlees te eten, maar in de plaats daarvan noten, ei, kaas of peulvruchten (of producten van dat laatste, zoals tofu). 
Waarom vind ik het een enorme winst?
1. Omdat het milieu veel minder belast wordt. Het produceren van vlees kost zo veel meer aan grondstoffen, water etc. Het geeft een veel grotere vervuiling.
2. Minder vlees is goed voor het dierenwelzijn.

6 opmerkingen:

  1. Ben er zelf, als vegetariër zijnde, ook erg blij mee.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jammer alleen dat de meeste vegetarische burgers helemaal niet zo gezond zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. ...ik eet ook nooit kant-en-klare burgers, die kun je nl. een gemakkelijk zelf maken. Kost ongeveer net zoveel tijd als het maken van gehaktballen!

      Verwijderen
    2. Vegetarische burgers vind ik veel te duur! Ik eet liever tofu of tempeh, ei, kaas of peulvruchten.

      Verwijderen
  3. Toen ik nog alleen woonde at ik veel vaker vegatarisch den nu mxet vriend, dat is een echte vleeseter.
    Als hij iets wil eten waar ik niet van hou zoals stamppot dan maak ik voor mezelf meestal wel vega, bv omelete met groente, of mijn favoriet is een avocado prakken en wat mayo en sambal,2 gekookte eieren en klein potje asperges of doperwten.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. of heeft het niet te maken met het feit dat mensen minder te besteden hebben .......

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.