Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

maandag 13 juli 2015

Gratis detectives

Heerlijk vind ik het, detectives kijken op tv!
Mijn moeder keek altijd naar "Derrick", de Duitse krimi en ook wel naar "der Alte". Toen ik nog bij mijn ouders thuis woonde, keek ik samen met mijn moeder naar Derrick.
Niet alle detectives kijk ik rechtstreeks, maar ook wel via deze link. Engelse detectives, Zweedse, Deense, ik vind ze allemaal prachtig!
Waarom eigenlijk?
Het is een spannende puzzel met daarin ook privé-verhalen van de personages. Regelmatig zijn het getroubleerde, eenzame personen die een heleboel privéproblemen hebben, zoals Wallander. Soms zijn ze ook luchtiger zoals hoofdpersoon Richard Poole in Death in paradise.
Deze maand is het detectivemaand. Dat betekent smullen van véél detectives. 

6 opmerkingen:

 1. Leuk! Wij kijken ook graag detectives.
  Vooral de Zweedse/Deense vind ik erg mooi meestal.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het nog een detective-fan. Die extra afleveringen via internet heb ik niet gekeken. Tv is veel mooier.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij zijn ook allebei detective liefhebbers. We kijken ook op de Belgische zender.
  Deze maand worden we inderdaad verwend. Ook Deense series als The Legacy kijken we graag (is geen detective, maar wel leuk!)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. detectives zijn ook de reden waarom ik graag naar de belgische zenders kijk , daar zijn op vrijdag en zaterdagavond ook regelmatig detectives te zien ,met als bijkomend voor dat er vrijwel geen reclames is op de belgische zenders,

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nee helemaal niets voor mij, ben gestopt met kijken in 2003 toen een dierbare van mij overleed en had geen zin meer om zg doden op TV te bekijken, bovendien vond ik toen al dat het vermoorden "te echt"" in beeld werden gebracht, te gruwelijk. Misschien is dat nu weer wat teruggedraaid, weet ik niet. Aan de andere kant vind ik de oude Miss Marple en Hercule Poirot films wel mooi, daar ligt de nadruk op het oplossen. En dat zouden films voor mij zijn. Een moordgegeven zonder de moord te zien en dan het oplossen volgen. Vroeger was er ooit een Franse serie waarbij aan het eind aan de kijker werd gevraagd om de oplossing, even pauze en dan ging de film verder. Dus wie een tip voor mij heeft omtrent dit soort thrillers, ik hou mij aanbevolen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het is genieten deze maand! Ik ga redelijk vroeg naar bed. Omdat de uitzendingen op een later tijdstip beginnen neem ik deze elke avond op. Op een vroeger tijdstip kijk ik dan naar een aflevering van voorgaande dagen. Als ik geen gelegenheid heb om te kijken blijven ze gewoon "in voorraad" staan. De link gebruik ik ook regelmatig. Met een diepe zucht laat ik mij in de stoel zakken om heerlijk in de aflevering te duiken.

  BeantwoordenVerwijderen