Zoals ik eerder schreef, ik ben niet erg tuk op chocolade. Dat neemt niet weg dat ik graag even kijk naar het aanbod en prijzen.
Toen ik gisteren in de supermarkt was, zag ik kleine reepjes chocolade liggen voor een gróót prijsje.
€2,59 voor een reepje van 35 gram chocolade, dat is 74 euro per kg.
Dat is geen kattenpis!
Het zijn reepjes van het Britse merk Ombar, ze zijn volgens de site van Ombar glutenvrij - lactosevrij - koemelkvrij - suikervrij - veganistisch - paleo - eivrij - notenvrij.
Nou wist ik helemaal niet dat er soms wel gluten zaten in chocolade en eieren? In chocoladekoekjes kan ik mij voorstellen dat er gluten en eieren in zitten, maar in een reep chocolade?
Wat zit er dan wel in? Ongeroosterde, koudgeperste cacao, kokosbloesemsuiker, kokosboter, kokosroom en açaibessen, gojibessen, blauwe bessen, ardbeien en dergelijke.
Volgens mij is deze chocolade speciaal voor de raw vegan foodie.
Is daar een Nederlandse vertaling voor?
Een rauwe veganistische voedselliefhebber?
Nee, veel meer: een overtuigd aanhanger van de rauw-veganistische levensstijl.
Misschien is het wel heel gezond, maar het allereerste dat ik dacht: dat is wel erg duur!
Over besparen en bezuinigen en over met pensioen zijn. En ook over leven in de huidige tijd!
maandag 17 augustus 2015
Chocolade voor 74 euro per kg.
Labels:
Diversen
AUTEUR: Aaf, alias Zuinigaan.
Ooit opgeleid als bibliothecaris (1974) en maatschappelijk werker (1984). Van 1999 – 2019 werkzaam in het HBO en sindsdien met pensioen. Vanaf de aankoop van mijn huis in 2007 blogger met als centraal thema zuinig leven en besparen. Sinds 2016 oma van inmiddels 4 leuke kleinkinderen.
zuinigaan@gmail.com
Ooit opgeleid als bibliothecaris (1974) en maatschappelijk werker (1984). Van 1999 – 2019 werkzaam in het HBO en sindsdien met pensioen. Vanaf de aankoop van mijn huis in 2007 blogger met als centraal thema zuinig leven en besparen. Sinds 2016 oma van inmiddels 4 leuke kleinkinderen.
zuinigaan@gmail.com
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Klinkt mij in de oren als: als ze gek genoeg zijn om het te kopen, zijn wij niet te beroerd om het te maken.
BeantwoordenVerwijderenJuist, dat was ook mijn gedachte......
VerwijderenIk zou met zulke prijzen geen chocola meer hoeven. Dat is echt heel erg duur.
BeantwoordenVerwijderenZou het ook lekker zijn? Mijn ervaringen met veganistische "tractaties" zijn niet geweldig, vaak droog, niet smeuig en geen lekker mondgevoel, daardoor valt de smaak vaak helemaal weg.
BeantwoordenVerwijderenwat een mazzel, ik lust geen chocolade
BeantwoordenVerwijderenEn suikervrij is het ook al niet want kokosbloemsuiker is gewoon een vorm van gerafineerde suiker. Of zouden ze er hele kokosbloemen door heen strooien, maar ja die moet je dan declareren als kokosbloem.
BeantwoordenVerwijderenPrecies! Suikervrij is vaak helemaal niet suikervrij. Oké, de geraffineerde suiker zoals wij die kennen wordt misschien weggelaten maar de vervangers - kokosbloemsuiker, Agavesiroop, honing e.d. - hebben precies hetzelfde effect op het lichaam, op de suikerspiegel, als de gewone geraffineerde suiker.
VerwijderenPittig prijsje trouwens wel, € 74 per kg. Ik vind Tony's Chocolonely al aardig duur maar omgerekend kost die "maar" een kleine € 15 per kg. Koopje, dus! :-D
Wat een geld. Maar als eer vraag naar is wordt het geproduceerd dus zullen er mensen zijn die het kopen.
BeantwoordenVerwijderenSlim om een kleine verpakking te maken, dan valt het niet zo op dat het schreeuwend duur is. Als je een reepje van 100 gram zou willen verkopen, zou dat €7,40 kosten en een dikke reep als van Tony's Chocolonely betaal je dan €13,32.
BeantwoordenVerwijderenIk word wel nieuwsgierig naar deze chocolade!
Marianne
Zo werkt het natuurlijk niet. Grotere verpakkingen zijn altijd significant goedkoper.
Verwijderendesalniettemin wel een duur stukje chocola
Oh ik ben gék op chocolade, maar toch niet zó gek om zo'n prijs te betalen haha dan wil ik toch minstens Belgische pralines voor die prijs ;-)
BeantwoordenVerwijderenGelukkig eet ik momenteel helemaal niets meer van chocola dus kijk er zo wie zo niet meer naar.
Maarja het is nog altijd.. wat een gek er voor geeft?
....'n handige fabrikant haakt in op elke nieuwe trend .....
BeantwoordenVerwijderenIk moet glutenvrij eten en ik kom regelmatig de melding tegen dat de chocola mogelijk besmet is met gluten. Dat is niet zo heel vreemd want bij veel merken zijn er chocoladeprocten met gluten, zoals chocola met koek er in. Als de productielijnen in dezelfde fabriek zijn dan kan het product gemakkelijk besmet raken met gluten, al zit het niet in de standaard ingrediënten.
BeantwoordenVerwijderen