Hoewel ik niets gekocht heb voor 5 december, heb ik toch vrij veel geld uitgegeven aan boodschappen. Soms gaat dat blijkbaar zo.
Week
47 van 16 - 23 nov. '15 |
*=aanbieding, @=afgeprijsd, |
WAAR |
PRIJS |
FRUIT/NOTEN |
|
|
3 bananen |
Lidl |
0,41 |
persimon=kakifruit, 7
stuks ( 1 kg) |
Aldi |
1,79 |
ONTBIJT EN
LUNCH |
|
|
brood, grof
volkoren |
Lidl |
1,19 |
boter |
Lidl |
0,89 |
leverworst |
Lidl |
0,63 |
kaas |
Lidl |
2,59 |
halvarine |
AH |
0,59 |
mueslibroodjes@ |
AH |
0,90 |
roggebrood |
AH |
0,95 |
WARME MAALTIJD |
|
|
tomatenpuree,
3 blikjes |
AH |
0,30 |
zoete
aardappel, 1 kg |
Aldi |
1,99 |
augurken |
Aldi |
0,79 |
daikon, ruim
1200 gram (foto gedownload)* |
Toko |
1,00 |
broccoli 500
gr |
Lidl |
0,89 |
haring,
gerookt |
Lidl |
1,85 |
gerookte
makreel |
Aldi |
2,56 |
chorizoworst |
AH |
1,85 |
tahoe |
Toko |
1,19 |
bruine bonen,
grote pot |
AH |
0,85 |
sojasaus |
Aldi |
0,99 |
kerrie poeder,
100 gram |
Toko |
1,10 |
yoghurt |
AH |
0,77 |
LEKKERS/diversen/tussendoor |
|
|
TOTAAL
week 47, nov '15 |
|
26,07 |
*Een daikon heet ook wel rettich. Het is een enorme witte wortel. De smaak lijkt op radijs, maar dan milder.
|
Een trotse tuinder met een hele grote daikon. |
Dan vraag je misschien: wat doe je met zo'n witte wortel? Mijn wortel was niet zo groot als op de foto, maar toch behoorlijk groot. Ik deed plakjes op brood en verder maakte ik er salade van.
Voor de salade sneed ik fijne stukjes, je zou de wortel ook kunnen raspen. Ik maakte een dressing en snipperde er wat fijngesneden wit van een prei doorheen.
Week
48 van 23 - 30 nov. '15 |
*=aanbieding, @=afgeprijsd, |
WAAR |
PRIJS |
FRUIT/NOTEN |
|
|
bananen 3
stuks |
Lidl |
0,45 |
bananen 5
stuks |
AH |
0,99 |
ONTBIJT EN
LUNCH |
|
|
rookvlees* |
AH |
0,68 |
brood |
AH |
1,29 |
kaas |
AH |
5,33 |
WARME MAALTIJD |
|
|
knoflook |
Lidl |
0,75 |
rode ui |
Lidl |
0,79 |
gezeefde
tomaten, 3 pakken |
AH |
1,17 |
kastanjechampignons* |
AH |
0,99 |
makreel* |
AH |
2,06 |
feta |
Lidl |
1,59 |
camembert* |
AH |
1,20 |
chorizoworst |
Lidl |
1,69 |
cashewnoten |
Lidl |
2,19 |
mosterd* |
AH |
1,42 |
rijst |
AH |
0,89 |
LEKKERS/diversen/tussendoor |
|
|
crackers |
AH |
0,49 |
wijn* |
AH |
2,99 |
kruidnoten |
Lidl |
0,99 |
TOTAAL week
48, nov '15 |
|
27,95 |
Nog over wijn: ik heb onlangs
een programma over wijn gezien bij de Keuringsdienst van Waarde. Producenten mogen erg veel hulpstoffen gebruiken voor het maken van wijn. En die stoffen hoeven niet op het etiket te staan, behalve als mensen er mogelijk allergisch voor zijn, zoals ei en melk.
Er zijn zo'n 60 stoffen die gebruikt mogen worden. Wie denkt dat het bij wijn alleen over druiven gaat, die komt bedrogen uit.
Ik heb nog nooit kakifruit gegeten. Eet je dat uit het vuistje of in een salade ofzo?
BeantwoordenVerwijderenJe moet ze schillen of, als je ze in schijfjes snijdt, uit de schil eten. Ik heb ze nog nooit in salades gegeten. Collega's aten ze bij de lunch, en verzekerden mij dat ze heel lekker waren, toen ben ik er ook maar eens een gaan kopen.
VerwijderenIk heb één keer kakifruit gekocht maar zowel mijn man als ik vonden het veel te zoet.
VerwijderenDat vind ik niet, bananen, mango, ananas, mandarijntjes en sinaasappels zijn veel zoeter. Ik vind kaki's juist lekker fris.
VerwijderenPas als ze heel rijp zijn en zacht van structuur zijn ze echt zoet, maar ik eet ze altijd al eerder en ook de schil.
VerwijderenJe kunt de kaki ook prima met schil en al eten. Wel in partjes snijden want happen zoals van appel gaat niet echt gemakkelijk, dan zit het sap overal. ;) ik vind ze ook heerlijk maar vaak te duur, nu bij de Aldi wel heel goekoop zeg. Jammer dat ik dat niet wist.
BeantwoordenVerwijderenDeze week bij AH nog goedkoper: 2 stuks voor 79 cent. Het zijn grote van wel 300 gram per stuk. Ik heb deze week 6 gekocht, in totaal bijna 2 kg.
Verwijderen