zaterdag 5 december 2015

Boodschappen in de afgelopen weken

Hoewel ik niets gekocht heb voor 5 december, heb ik toch vrij veel geld uitgegeven aan boodschappen. Soms gaat dat blijkbaar zo.

Week 47 van 16 - 23 nov. '15
*=aanbieding, @=afgeprijsd,  WAAR PRIJS
FRUIT/NOTEN
3 bananen Lidl 0,41
persimon=kakifruit, 7 stuks ( 1 kg) Aldi 1,79
ONTBIJT EN LUNCH
brood, grof volkoren Lidl 1,19
boter Lidl 0,89
leverworst Lidl 0,63
kaas Lidl 2,59
halvarine AH 0,59
mueslibroodjes@ AH 0,90
roggebrood AH 0,95
WARME MAALTIJD
tomatenpuree, 3 blikjes AH 0,30
zoete aardappel, 1 kg Aldi 1,99
augurken Aldi 0,79
daikon, ruim 1200 gram (foto gedownload)* Toko 1,00
broccoli 500 gr Lidl 0,89
haring, gerookt Lidl 1,85
gerookte makreel Aldi 2,56
chorizoworst AH 1,85
tahoe Toko 1,19
bruine bonen, grote pot AH 0,85
sojasaus Aldi 0,99
kerrie poeder, 100 gram Toko 1,10
yoghurt AH 0,77
LEKKERS/diversen/tussendoor
TOTAAL week 47,  nov '15 26,07

*Een daikon heet ook wel rettich. Het is een enorme witte wortel. De smaak lijkt op radijs, maar dan milder.
Een trotse tuinder met een hele grote daikon.
Dan vraag je misschien: wat doe je met zo'n witte wortel? Mijn wortel was niet zo groot als op de foto, maar toch behoorlijk groot. Ik deed plakjes op brood en verder maakte ik er salade van.
Voor de salade sneed ik fijne stukjes, je zou de wortel ook kunnen raspen. Ik maakte een dressing en snipperde er wat fijngesneden wit van een prei doorheen.


Week 48 van 23 - 30 nov. '15
*=aanbieding, @=afgeprijsd,  WAAR PRIJS
FRUIT/NOTEN
bananen 3 stuks Lidl 0,45
bananen 5 stuks AH 0,99
ONTBIJT EN LUNCH
rookvlees* AH 0,68
brood AH 1,29
kaas AH 5,33
WARME MAALTIJD
knoflook Lidl 0,75
rode ui Lidl 0,79
gezeefde tomaten, 3 pakken AH 1,17
kastanjechampignons* AH 0,99
makreel* AH 2,06
feta Lidl 1,59
camembert* AH 1,20
chorizoworst Lidl 1,69
cashewnoten Lidl 2,19
mosterd* AH 1,42
rijst AH 0,89
LEKKERS/diversen/tussendoor
crackers AH 0,49
wijn* AH 2,99

kruidnoten Lidl 0,99
TOTAAL week 48,  nov '15 27,95

Nog over wijn: ik heb onlangs een programma over wijn gezien bij de Keuringsdienst van Waarde. Producenten mogen erg veel hulpstoffen gebruiken voor het maken van wijn. En die stoffen hoeven niet op het etiket te staan, behalve als mensen er mogelijk allergisch voor zijn, zoals ei en melk.
Er zijn zo'n 60 stoffen die gebruikt mogen worden. Wie denkt dat het bij wijn alleen over druiven gaat, die komt bedrogen uit.

7 opmerkingen:

  1. Ik heb nog nooit kakifruit gegeten. Eet je dat uit het vuistje of in een salade ofzo?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je moet ze schillen of, als je ze in schijfjes snijdt, uit de schil eten. Ik heb ze nog nooit in salades gegeten. Collega's aten ze bij de lunch, en verzekerden mij dat ze heel lekker waren, toen ben ik er ook maar eens een gaan kopen.

      Verwijderen
    2. Ik heb één keer kakifruit gekocht maar zowel mijn man als ik vonden het veel te zoet.

      Verwijderen
    3. Dat vind ik niet, bananen, mango, ananas, mandarijntjes en sinaasappels zijn veel zoeter. Ik vind kaki's juist lekker fris.

      Verwijderen
    4. Pas als ze heel rijp zijn en zacht van structuur zijn ze echt zoet, maar ik eet ze altijd al eerder en ook de schil.

      Verwijderen
  2. Je kunt de kaki ook prima met schil en al eten. Wel in partjes snijden want happen zoals van appel gaat niet echt gemakkelijk, dan zit het sap overal. ;) ik vind ze ook heerlijk maar vaak te duur, nu bij de Aldi wel heel goekoop zeg. Jammer dat ik dat niet wist.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Deze week bij AH nog goedkoper: 2 stuks voor 79 cent. Het zijn grote van wel 300 gram per stuk. Ik heb deze week 6 gekocht, in totaal bijna 2 kg.

      Verwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.