donderdag 3 december 2015

Een gratis prik!

Hij is er nog niet, maar hij komt er aan: de gratis kinkhoestprik voor zwangeren. Door deze inenting is je kindje als het geboren wordt beschermd tegen kinkhoest. Deze ziekte kan bij baby's dodelijk verlopen.

Ik ben helemaal vóór deze prik! Jongste dochter kreeg kinkhoest toen ze ongeveer 4 weken was, en ze is er bijna aan overleden. Ze was fors uitgedroogd, had een dubbele longontsteking en natuurlijk kinkhoest.

Het probleem bij kinkhoest is, dat een huisarts er geen of weinig ervaring mee heeft en de kinkhoest niet herkent. Dat wordt veroorzaakt doordat kinkhoest weinig voorkomt. Onze huisarts had helemaal niet in de gaten dat dochter kinkhoest had, die dacht aan een flinke verkoudheid. Als kinderen groter zijn, vertonen ze het kenmerkende blafhoestje dat mensen hebben als ze kinkhoest hebben, kleine baby's hebben dat niet. Jongste dochter had het benauwd, spuugde veel en was overduidelijk ziek. Ik voedde haar 12x per dag, elke 2 uren, dag en nacht, om te zorgen dat ze wat binnenkreeg.
Op een gegeven moment heb ik, toen ik met haar bij de huisarts was, gezegd: "en nu moet er wat gebeuren, want ik vertrouw het niet meer!"
OK, er kwam een verwijzing voor foto's en bloedonderzoek.
Ik met het zieke kind in de draagzak op de fiets door de stad. Dat bloedprikken zag ik niet zo zitten, dus eerst maar naar het ziekenhuis voor longfoto's en dan naar het huisartsenlab voor bloedprikken, was mijn plan. Toen we in het laboratorium aankwamen, werd er gebeld. Mijn kindje had een longontsteking aan beide longen, en we werden in de kinderkliniek verwacht. Daar werd ze verder onderzocht. Er werd geconstateerd dat ze fors uitgedroogd was en er werd meteen een infuusje aangelegd. Ze werd verdacht van kinkhoest, kwam geïsoleerd te liggen en werd opgenomen. De volgende dag bleek uit bloedonderzoek inderdaad dat ze kinkhoest had. Ze heeft een maand in het ziekenhuis gelegen, in eerste instantie met extra zuurstof, bewaking van hartslag en ademhaling, ook werd de hoeveelheid zuurstof in het bloed gemeten, en verder kreeg ze natuurlijk een infuus voor medicijnen en extra vocht en sondevoeding. Gelukkig is het helemaal goed gekomen en is dochter goed gezond.

Nu is het zo dat de Gezondheidsraad en het RIVM inenting van zwangeren adviseren.
Er zullen vast tegenstanders zijn die het onzin vinden en vinden dat deze 2 instanties omgekocht zijn door de medische industrie en het advies alleen maar geven om de "medicijnenmaffia" te spekken.

Ik denk zelf dat het nut heeft om te vaccineren.

13 opmerkingen:

 1. Ik vind het ook nuttig. Evenals de griepprik bij risicogroepen zoals die waar ik toe behoor.
  Heftig van je dochter. Het is winst als zoiets kan worden voorkomen.
  Wantrouwen en twijfel is soms op zijn plaats maar we moeten niet doorslaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jee wat een naar verhaal ben er erg van onder de indruk en goddank goed afgelopen.

  Ben ook voor ons zoontje van anderhalf heeft lang geleden maar net de mazelen overleefd dus wat was ik blij dat de BMR vaccinatie kwam.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik snap heel goed waarom zuinigaan het een goed idee vindt. Helaas werken de nederlandse kinkhoest vaccins erg slecht, daar zijn al jaren klachten over.Mijn oudste drie kinderen kregen ondanks de vaccinatie toch kinkhoest (nu 12,14 en 19 jr.) en dat vaccin is nog steeds niet aangepast. Binnen de reguliere geneeskunde is dit algemeen bekend, alleen op het consultatiebureau vertellen ze je dit niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mijn dochter is geboren in de tijd dat de K uit de cocktail van de eerste vaccinaties was gehaald. Heeft dus die inentingen niet gehad. (Wel DTP)
  Hoe zou de reactie daarop dan nu zijn?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hier hetzelfde verhaal als San. Mijn dochter is ingeent tegen kinkhoest, maar heeft het wel degelijk gehad op zeer jonge leeftijd en dat was ook kantje boord. Ze kreeg het door in aanraking te komen met haar neefje en nichtje die er ook tegen ingeent waren. Sindsdien sta ik kritisch tegenover inentingen.

  Ik ben niet tegen, want in sommige gevallen is het risico om te overlijden aan bepaalde ziekten zo groot dat je beter maar wel kunt enten en dan denk ik met name aan Derde Wereldlanden waar het slecht gesteld is met de hygiene en mensen met een ernstige ziekte of ouderen in verzorgingstehuizen.

  Zwangere vrouwen inenten vind ik een eng idee, stel je voor dat het kindje iets oploopt in de baarmoeder door de chemische stoffen die je zo in je lichaam krijgt. Denk maar aan de DES-dochters .... (en zonen).

  N.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. In die tijd dat ik zwanger wilde worden (33 jaar geleden) ging je voor je zwanger een inenting halen tegen rode hond, nu worden kinderen daar al voor ingeënt (de R van BMR), misschien dat dit met kinkhoest ook zou kunnen?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nieuw experiment: foutussen vaccineren. Ik ben er geen voorstander van. Wel zie ik dat steeds meer kinderen en volwassenen kinkhoest krijgen. Ik ben meer voor een betere behandeling bij kinkhoest, betere kennis bij huisartsen en meer doen aan de weerstand.
  Zuinigaan, jij schrijft heel makkelijk 'medicijnmaffia' op een ironische manier. Helaas is het wel de werkelijkheid. Als je je in dit onderwerp gaat verdiepen dan schrik je je wezenloos wat b.i.g. P.h.a.r.m.a. uitspookt.

  Aan de andere kant kan ik me heel goed voorstellen dat het als zwangere vrouw een heel moeilijke afweging is.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ben er totaal geen voorstander van. Je maakt aannames dat het kinkhoestvaccin werkt en dat dit vaccin op de foetus geen enkele schade aanricht. Hier worden de ouders niet eerlijk over ingelicht. Het wordt mooi gebracht en ook hier weer wordt een beroep gedaan op de angst bij ouders, want niemand wil dat zijn/haar baby kinkhoest heeft/krijgt. Waarom moeilijk doen over zoute dropjes, rauw vlees, soorten vis, rauw kaassoorten etc tijdens de zwangerschap, maar wel jouw foetus lichaamsvreemde stoffen tot zich laten nemen?!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat fijn dat deze mogelijkheid er nu is! Mijn dochter heeft ook kinkhoest gehad als kind, in lichte mate dankzij de vaccinatie, maar alsnog was ze er een half jaar ziek van. Kinkhoest is een ingewikkeld vaccin. De ziekteverwekker verandert voortdurend, waardoor de vaccinatie voortdurend achter de werkelijkheid aanloopt. Indien je het vaccin heel krachtig maakt, krijg je ook meer en ernstige bijwerkingen.
  De persoon hier boven die het heeft over "een foetus die lichaamvreemde stoffen tot zich neemt" zou er goed aan doen om eens een mavo biologieboek open te slaan. Het vaccin wordt ingespoten bij de moeder, die maakt antistoffen die bij de foetus terecht komen, volkomen lichaamseigen inmiddels. De dode ziekteverwekkers en de hulpstoffen in de vaccinatie ( deze zijn nodig om het immuumsysteem te prikkelen tot het maken van antistoffen) kunnen niet door de placenta heen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Waar baseer je deze kennis op?
   Volgens jouw logica zouden er dan ook geen heroinebaby's, medicijnverslaafde baby's geboren kunnen worden. Laat staan baby's die te klein zijn bij geboorte vanwege het rookgedrag van moeder.

   Verwijderen
 10. Kinkhoestvaccin kan ook latent aanwezige epilepsie bespoedigen met negatieve gevolgen voor de ontwikkeling!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heftig verhaal Zuinigaan. Gelukkig was je alert en is het goed afgelopen

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heftig verhaal Zuinigaan. Gelukkig was je alert en is het goed afgelopen

  BeantwoordenVerwijderen