Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zondag 15 mei 2016

In de "zomerstand"

Door het weer van de afgelopen dagen was ik al helemaal in de zomerstand geraakt: blote armen, blote kuiten en als ik thuis was de hele dag tot in de avond de tuindeur open. Dat kon ook heel gemakkelijk, want de maxima lagen rond de 25 graden. In de afgelopen dagen was het 1x in mijn slaapkamer 's avonds 26 graden. Geen verwarming meer nodig!
Ik zou mijn winterjassen eindelijk naar zolder brengen, daar nog even luchten voor het open raam en dan opbergen in de kast. Dacht ik tenminste, maar dat is misschien toch een beetje voorbarig.
Gistermiddag was het hier in Groningen tussen 12.00 en 13.00 uur 8 graden. Dan is een winterjas helemaal zo slecht nog niet! Ik heb mijn plannen bijgesteld en heb toch nog maar even 1 jas beneden laten hangen, gewoon voor de zekerheid.
Het zomerdekbed was in de afgelopen week zelfs te warm, maar nu is het nauwelijks nog warm genoeg. Ik heb een ouderwetse warme wollen deken, dus dat is niet zo'n probleem. Als het te koud is, dan leg ik deze deken over het zomerdekbed.
Ik vond het gisteravond bijna te koud in huis, het was nog maar 19,8 graden.
Ik denk dat ik maar weer terug moet naar de voorjaarsstand ;-)
Om 12.00 uur hagelde het hier, de hagelkorrels liggen op mijn tuintafel, misschien is de winterstand méér van toepassing?

Het is overigens wel mooi, die grijze luchten in contrast met het jonge groen:


5 opmerkingen:

 1. Ja helaas :-(
  Hier hetzelfde. Ik kan niet wachten tot het warme, vrolijke zonnige weer terugkomt. Die lange donkere sombere winter was ik zo beu.....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hahaha, ik heb ook nog zo n ouderwetse wollen AaBe deken !!! Heerlijk warm voor extra !!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, dat viel inderdaad nogal tegen gisteren, hè? Brrrr....

  Ik heb vannacht ook maar een paar dekentjes in de buurt gehouden voor het geval het zomerdekbed niet warm genoeg zou zijn. 'k Heb ze niet nodig gehad, wat me hard meeviel.

  Nu maar hopen dat deze winterdip niet zo lang duurt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb het niet snel koud en ik heb ook het idee dat het hier in Limburg altijd warmer is dan in het Noorden. Mijn twee winterjassen zijn twee maanden terug al in de textielbak gegaan. Zomerdekbed gebruik ik in de winter en ligt nu alweer een maand opgeborgen op zolder. Ik slaap tot oktober onder een laken. Is dat te koud dan een witte katoenen sprei tot mijn middel erbij en dat is altijd voldoende. Het is hier vandaag best zonnig. Vanmiddag gewandeld met t-shirt en spijkerjasje. Op de camping waar ik langs kwam zaten ook mensen lekker zonder jas in het zonnetje. Mascha.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik woon in een huis waar het vrij snel warm is. Maar ik had nooit gedacht dat ik vandaag alweer een warme trui aan zou moeten doen, omdat het achterlijk koud is in huis >_<
  Heb vannacht ook in mijn bed liggen bibberen. Ik denk dat ik vanavond toch dat winterdekbed weer op het bed leg!

  BeantwoordenVerwijderen