Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zaterdag 4 juni 2016

Te veel water!

De laatste dagen is het overal raak: zware buien en door die regenval overstromingen in Frankrijk, Duitsland, Nederland en België.
Er was ook al voorspeld dat er door de klimaatverandering zwaardere regenval zou komen en nu gebeurt dat ook. Het gevolg is doden en heel veel schade.
Mensen moeten geëvacueerd worden omdat het te gevaarlijk is om thuis te blijven.

Hier in Groningen valt het tot nu toe reuze mee. Er is nog niet heel veel regen gevallen.
Het lijkt me vreselijk als je overvallen wordt door hoog water! In sommige gebieden kan dat heel snel gaan en stijgt het water in korte tijd tot hoogtes waarin je kunt verdrinken!
Wat als je een huis hebt op een plek waar je jaarlijks overstromingen moet meemaken?
Hoe reageren verzekeraars daar op? Moet je een hogere premie betalen omdat je in een gebied woont met een flink verhoogd risico?
Een ondergelopen plein ergens in Frankrijk Bron: NU.nl /AFP

Wateroverlast in Nemours Bron: NU.nl /AFP

3 opmerkingen:

 1. Sinds de watersnoodramp in 1953 is verzekeren tegen natuurrampen en overstroming niet mogelijk. Er is sinds een paar jaar een verzekeraar die dat wel doet maar de premie is enorm. Er is ook altijd gehakketak of het water van een overstroming kwam, of dat het hemelwater was waardoor er schade ontstond. Bijvoorbeeld, je huis overstroomt tijdens noodweer en regen doordat de dijk bij de rivier niet hoog genoeg is...is het dan de regen, of rivierwater die schade toebrengt.
  Dankzij de Wet tegemoetkoming schade bij rampen (Wts) uit 1998 springt het Rijk bij na ernstige overstromingen.

  Groet, Greet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij wonen in de Dijkstraat. Inderdaad hoger gelegen dan omringende straten.Veilig gevoel.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hier is het water er ook niet. Erg droog hier juist, net de tuin staan sproeien, erg he deze tegenstellingen. Lijkt me afschuwelijk wanneer je zoiets meemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen