zaterdag 4 juni 2016

Te veel water!

De laatste dagen is het overal raak: zware buien en door die regenval overstromingen in Frankrijk, Duitsland, Nederland en België.
Er was ook al voorspeld dat er door de klimaatverandering zwaardere regenval zou komen en nu gebeurt dat ook. Het gevolg is doden en heel veel schade.
Mensen moeten geëvacueerd worden omdat het te gevaarlijk is om thuis te blijven.

Hier in Groningen valt het tot nu toe reuze mee. Er is nog niet heel veel regen gevallen.
Het lijkt me vreselijk als je overvallen wordt door hoog water! In sommige gebieden kan dat heel snel gaan en stijgt het water in korte tijd tot hoogtes waarin je kunt verdrinken!
Wat als je een huis hebt op een plek waar je jaarlijks overstromingen moet meemaken?
Hoe reageren verzekeraars daar op? Moet je een hogere premie betalen omdat je in een gebied woont met een flink verhoogd risico?
Een ondergelopen plein ergens in Frankrijk Bron: NU.nl /AFP

Wateroverlast in Nemours Bron: NU.nl /AFP

3 opmerkingen:

  1. Sinds de watersnoodramp in 1953 is verzekeren tegen natuurrampen en overstroming niet mogelijk. Er is sinds een paar jaar een verzekeraar die dat wel doet maar de premie is enorm. Er is ook altijd gehakketak of het water van een overstroming kwam, of dat het hemelwater was waardoor er schade ontstond. Bijvoorbeeld, je huis overstroomt tijdens noodweer en regen doordat de dijk bij de rivier niet hoog genoeg is...is het dan de regen, of rivierwater die schade toebrengt.
    Dankzij de Wet tegemoetkoming schade bij rampen (Wts) uit 1998 springt het Rijk bij na ernstige overstromingen.

    Groet, Greet

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wij wonen in de Dijkstraat. Inderdaad hoger gelegen dan omringende straten.Veilig gevoel.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. hier is het water er ook niet. Erg droog hier juist, net de tuin staan sproeien, erg he deze tegenstellingen. Lijkt me afschuwelijk wanneer je zoiets meemaakt.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.