Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

vrijdag 1 juli 2016

Geld verdienen met mijn weblog

Met mijn weblog verdien ik een leuk zakcentje bij!
Van de baas van de reclame mag ik niet bekend maken hoeveel precies, maar je mag van mij aannemen dat het een aardig bedragje is,
Waarom ik daar niets over mag zeggen, dat is mij volledig duister. Ik zou me heel goed kunnen voorstellen dat bloggers juist door de verdiensten gaan deelnemen. Dus meer blogs met reclame en dus meer verdiensten. Als iemand mij kan uitleggen waarom het niet mag, dan lees ik dat graag.

Verder doe ik al jaren mee aan Euroclix. Daar verdien ik de laatste jaren ieder jaar ongeveer 850 euro per jaar mee. In januari dit jaar heb ik 50.000 clix ingeleverd voor 850 euro en nu staat de teller op bijna 26.000 clix.

Naast de blog, verdien ik bij door zittingen op het stembureau bij verkiezingen.
Verdien jij bij?

43 opmerkingen:

 1. Ik gun het alle bloggers van harte dat ze geld verdienen met hun blog... Maar op een aantal blogs krijg je advertenties die het hele scherm overnemen, de trilfunctie inschakelen, en die je niet weg kunt klikken. Je moet dan het hele tabblad afsluiten en opnieuw naar de pagina waar je was surfen. Dit ervaar ik als heel storend.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Grappig dat je het zegt, dit wou ik dus net even aangeven, dat ik daar bij Zuinigaan last van heb :( Want ik neem aan dat dit niet haar bedoeling is en dat ze het gewoon zelf niet weet dat dit bij haar gebeurt!!

   Dus Zuinigaan, zou je de pop-up advertenties misschien uit willen zetten? Het is echt heel erg naar.

   Ik hoop dat mensen als ze zoiets bij mij zien me er ook op wijzen!

   Verwijderen
  2. Ik heb geen idee van pop-up advertenties en eerlijk gezegd heb ik geen idee hoe ik die uit moet zetten.
   Waar vind ik die knop?

   Verwijderen
  3. https://support.google.com/toolbar/answer/9171?hl=nl

   Verwijderen
 2. Ik verdien soms iets bij met het verkopen van spullen op marktplaats. Miscchien valt het niet echt onder bij verdienen maar een leuk zakcentje levert het wel op.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij verkopen soms dingen op MP of B.l
  Het is beslist niet veel maar ik hoef er niet mee op de vlooienmarkt te gaan staan.
  Met de Clix en ook Moneymiljonair ben ik opgehouden en dat geeft me zoveel rust!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik verdien niet bij. Al hebben we plannen om wat spullen om MP te zetten. Alleen vind ik dat zo'n gedoe dat ik het dan liever weggeef.
  Dat bloggers geld verdienen aan hun blog is voor hen toch fijn :-) Ik vind het wel lastig dat blogs daardoor trager laden. Die van jou ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik prijs me gelukkig dat ik genoeg geld heb om een leuk leven te leiden. Meer geld heb ik niet nodig dus waarom zou ik bijverdienen. Mijn vrije tijd besteed ik liever aan waardevolle zaken!
  Zoals jij dit beschrijft krijg ik een idee van een meer dat nooit vol is.........

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ๐Ÿท๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘š๐Ÿ‘ข๐Ÿ‘›๐Ÿ’๐Ÿ•ถ๐ŸŒน๐ŸŽ๐Ÿ’๐Ÿ‰๐Ÿ๐Ÿ‘๐ŸŒฎ๐Ÿฐ๐Ÿป๐ŸŠ๐Ÿ‘⚾️๐ŸŽน๐ŸŽจ๐ŸŽช⛵️⛱๐ŸŽ‰. Dit soort dingen bedoel je als een meer dat nooi vol is? Maat Zuinigaan doet dat weinig.

   Verwijderen
  2. Daarom is zuinigaan ook zo´n zuurpruim.. jammeren, mekkeren en geen zelfkritiek...

   Verwijderen
  3. Anoniem. ik ben het volkomen met je eens.
   Dat hele blog met dat geneuzel om een paar centen.

   Verwijderen
  4. Gelukkig zijn er ook heel veel mensen voor wie dat eyeopeners zijn, op kleine dingen besparen en zo beter op de centen letten.

   Als jullie anoniemen zich zo ergeren een hele goed tip: Wegblijven hier.

   Verwijderen
  5. Met telkens weer een besparing van 'een paar centen' heeft ze zichzelf wel mooi deze ellende bespaard:
   http://www.nu.nl/economie/4286374/nibud-maakt-zich-zorgen-gepensioneerde-van-morgen-.html
   Go Zuinigaan!

   Verwijderen
  6. Nee hoor, zuinigaan is helemaal geen zuurpruim. Ik vind haar blog heel inspirerend.

   groetjes,
   lila

   Verwijderen
  7. Ik vind Zuinigaan zeker geen zuurpruim, lees haar blog graag. We zijn bijna van dezelfde leeftijd (ik ben een paar jaar ouder) en werk nog een aantal uren per week met veel plezier. Ik zou gemakkelijk 5 keer zoveel uren kunnen werken maar met mijn AOW en verdiensten per maand red ik me prima. Ik doe vrijwilligerswerk, onbetaald en heb jarenlang mantelzorg gegeven. Ik weet dat Zuinigaan haar huis bijna afbetaald heeft, een redelijk inkomen heeft dus daarom verbaas ik mij!

   Verwijderen
  8. @ Janne. Doordat ik 3 dagen per week werk en voor de rest lekker van mijn vrije tijd geniet, zijn mijn inkomsten ook weer niet heel riant.
   Voor de inkomsten van mijn blog hoef ik weinig te doen, alleen regelmatig blogs schrijven en daarmee te zorgen dat er regelmatig mensen komen lezen hier.
   Dat schrijven is helemaal geen probleem, want dat is een hobby.

   Verwijderen
  9. @Anoniem van 9:49 en anoniem van 10:05 - ik weet niet hoe jullie heten, maar kom maar op met je verbeter voorstellen.
   Wijs me de weg naar een minder zuur blog met minder geneuzel, minder gejammer en gemekker en meer zelfkritiek. Want kennelijk ben ik volgens jullie de weg behoorlijk kwijt!
   Ik geef je de ruimte voor een gast-bijdrage met een spetterend stukje zonder geneuzel en vol zelfkritiek!

   Verwijderen
  10. niet op reageren zuinigaan, nergens staat immers dat ze verplicht zijn je blog te lezen!

   Verwijderen
  11. @Anoniem van 14:53 uur: nee, dat staat nergens ;-), maar zij denken dat ze verplicht zijn om zuur te reageren.

   Verwijderen
 6. Idd via mijn blog, en daarnaast verkoop ik af en toe wat via MP. Dat zijn wel mijn grootste bronnen van bijverdiensten. Misschien willen ze niet dat je het aangeeft, omdat het (via AdSense iig) via allerlei algoritmes gaat en ze niet willen dat ze dan gezeur krijgen van waarom jij misschien wel XXX verdient, terwijl Arie op de hoek met z'n blog van 2 pagina's en 2 dagen oud nog geen cent binnenhaalt, 'terwijl er wel advertenties op staan!'. Geen idee wat anders de reden is ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik zou het leven in Groningen vieren door met de auto naar Delfsail in Delfzijl te gaan.
  RTL nieuws meldde dit evenement vanmorgen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is je gegund hoor. Vergeet niet te genieten. Delfzijl vind ik te ver weg en het weer valt tegen. Maar als ik in de buurt zou wonen? Dan wist ik het wel.

   Verwijderen
  2. Met de auto naar Delfsail is geen goed idee. Je kunt er bijna niet komen en auto niet kwijt. Ik zou met de trein gaan. Stap je gelijk uit in het centrum.

   Verwijderen
  3. Ik ben niet een fan van de trein. Ze gaan niet als je denkt dat ze moeten gaan, of ze gaan later. Ik snap het nooit. Als ik moet overstappen,man heb ik altijd minuten te kort en mag ik wachten en weer wachten. Een half uur wachten met de trein is 1 ding. Met de auto een half uur wandelen of met een kleine fiets ISS een prima keuze.

   Verwijderen
  4. Vandaag had ik helemaal geen tijd om naar Delfsail te gaan. Ik was de hele dag met collega's op stap. We gingen naar Schiermonnikoog: fietsen, wandelen, heerlijk lunchen en dineren. Ik heb voornamelijk gefietst. Het was leuk, maar ik ben er nu wel heel erg moe van. Ik ben net thuis gekomen. Straks vroeg naar bed!

   Verwijderen
  5. Dat is een vertekend beeld over de trein. Het Nederlandse treinstelsel is het betrouwbaarste ter wereld. Dat geklaag wordt ik een beetje moe van. Het trein net is het drukst gebruikt, door de kleine oppervlakte en grote aantal stations het meest complex en dan toch nog het meest betrouwbaar zijn, doe het ze maar na.

   Verwijderen
 8. Aangezien ik geen blog heb is er natuurlijk ook geen mogelijkheid daar wat mee bij te verdienen en via Euroclix extraatjes te ontvangen.
  Ik vul wel regelmatig enquetes in en click op mail, daarmee verdien ik dan slechts 25-50 per jaar. Ik heb nu 2 VVV-bonnen van 25 liggen en weet niet waar aan uit te geven voorlopig.
  Op MP en locale FB pagina verkoop ik wel eens wat maar dat is meer omdat ik er vanaf wil dan het idee van bijverdienen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik verdien bij via MP. Dingen kopen en duurder verkopen, euroclix, scannen gfk en stembureau maar dat is heel wisselend natuurlijk. Ik denk dat het gemiddeld bij mij z'n €600,00 tot €800,00 per jaar is. Mascha.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ja, ik verdien ook bij met mijn blogs. Maar van Google mag ik ook niet zeggen hoeveel ik daarmee verdien.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bloggen en schrijven is leuk en dat je er iets mee verdient is meegenomen. Bloggen kost veel tijd, zeker als je het goed wilt doen.

   Verwijderen
  2. Bijverdienen Nicole? Jij bent toch beroeps-blogger? Als je middags de school gaat schoonmaken of in de vroege ochtend de krant gaat bezorgen is dat jouw bijverdienste!

   Verwijderen
  3. ...en beroeps-blogger bedoel ik positief. Ik was fulltime edelsmid en nu parttime
   :-)

   Verwijderen
  4. Mag je wel een ordegrootte aangeven? Bijvoorbeeld of het een kop koffie per maand is, een patatje met de familie of een riante restaurantmaaltijd (al dan niet met de hele familie)?

   Verwijderen
 11. Zoveel verdienen met Euroclix. Ik ben wel benieuwd hoe je dat voor elkaar krijgt.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik blog sinds december. Het doe het primair voor mijzelf en om lezers te inspireren. Het kost veel tijd, maar dat heb ik er graag voor over. Verdienen doe ik er nog niet mee, wie weet dat dat nog ooit komt :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik blog nu bijna 9 jaar, pas sinds een jaar verdien ik wat met reclame, daarvรณรณr alleen met Euroclix.
   De basis van mijn verdiensten is vooral dat ik per dag gemiddeld ongeveer 4250 pageviews heb. Er komen veel mensen lezen en deze bezoeken genereren blijkbaar inkomsten.

   Verwijderen
 13. Ik vul zo af en toe een enquete in en daarvoor ontvang ik als ik genoeg punten heb een bon die ik zelf mag uitkiezen. Verder wat mp verkopen, meer niet. Ik heb een inkomen waarmee ik me prima mee red. Mijn vaste lasten kan ik betalen, leef een leven wat op moment bij me past, ik wil niet allerlei inkomstenbronnen hebben, liefst gewoon 1.

  Gr. Boukje

  BeantwoordenVerwijderen
 14. aangezien ik al jaren met erg veel plezier je blogs lees gun ik het je ook door op bepaalde advertenties te klikken xxxx

  BeantwoordenVerwijderen
 15. ik denk dat je niet bekend mag maken hoeveel je ontvangt, zodat ze dit per persoon/ blog verschillend kunnen houden. Dan krijgen ze geen gezeur over: Ja maar Zuinigaan krijgt meer en dat wil ik ook etc

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik denk dat je niks over je verdiensten met je blog mag zeggen omdat niet elke blogger evenveel krijgt.
  Dat Euroclix is dat wel interessant en lonend als je bijna nooit iets via internet besteld? Ik heb het idee dat als ik zal meedoen dat ik dan bijna nooit clix zal krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oja, ik verdien ook door in het stembureau te zitten.

   Verwijderen
  2. En enquettes invullen doe ik ook.

   Verwijderen