donderdag 29 september 2016

Niet overstappen en toch een andere bank

Gisteren ontving ik een brief van mijn bank, de ASN.
Deze bank is onderdeel van de SNS bank. Dat wist ik, maar wat ik niet wist, is dat de SNS "de Volksbank N.V." gaat heten. Mijn bank gaat vanaf 1 januari de bankvergunning van deze Volksbank gebruiken. Ze vormen dan geen aparte vennootschap meer. Het betekent onder anderen dat het Depositogarantiestelsel (beschermd tot €100.000,-) voor al die banken tesamen geldt.
Als je ook bij de SNS en de ZwitserlevenBank een flinke smak geld hebt en boven de 100.000,- zit, dan moet je dat geld ergens anders stallen.
Nu kom ik lang niet aan dat bedrag en heb ik bij de banken die onder deze Volksbank zitten alleen maar spaargeld en geen deposito's, toch vind ik het gek dat het nu één geheel is met SNS en de  ZwitserlevenBank.

Gelukkig houden ze duurzaamheid en de maatschappelijke missie van de bank hoog in het vaandel.
Ze blijven zich inzetten voor mens, dier en milieu.
De andere banken gaan dat ook doen, ze willen in 2030 klimaatneutraal bankieren.
Niet zo slecht!

8 opmerkingen:

 1. Volksbank? Een rare naam hoor! Klinkt als Volkskredietbank. Daar moeten we dan nog wel aan wennen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb de brief nog niet ontvangen. Las het gisteren in de krant. Jammer dat de SNS bank zelfstandig verder gaat. Mag niet van Brussel.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gisteren ook die brief ontvangen. Ik had liever een onafhankelijke ASN gezien.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben klant van SNS en zou ook liever onafhankelijke banken zien dan een Volksbank; die naam ook... brrrr... Ik kan er niets aan doen, maar vind het echt niet 2017 klinken, laat staan 2020... Maar goed, what's in a name? ;-) Van SNS heb ik geen brief ontvangen, maar een berichtje in de applicatie. Misschien handig om te weten voor degenen die ook klant bij SNS zijn...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat 'n lullige naam voor een bank! Je zou ook naar Triodos, dat is de eerlijkste bank!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ASN was altijd al gelieerd aan de SNSbank. Volksbank is een heel oude naam, volgens mijn man was er vroeger ook zoiets. Gewoon een bank, voor ook gewone mensen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hier in Duitsland had je altijd nog de volksbank, ik neem aan dat ze aan elkaar gelieerd zijn?

  BeantwoordenVerwijderen


Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige en/of onnodig kwetsende reacties naar mij of anderen worden geweigerd. Over niet geplaatste reacties ga ik niet in discussie.