Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

woensdag 2 november 2016

Drie keer op een dag plassen

Zijn ze in verpleeghuis Grootenhoek in Hellevoetsluis nou helemaal van de (WC)pot gerukt? Ze doen daar aan contracten waarbij een oudere maar 3 keer per dag mag plassen.
Vaker plassen wordt te duur!
Dan heb je het dus over dementerende ouderen. Veel oudere mannen hebben prostaatklachten en vrouwen hebben vaak verzakkingsklachten, 3 keer plassen is met deze klachten wel heel erg weinig.
Ik denk dat het veel te weinig is.
Ik moet per dag minstens 8x plassen.
En dan een contract? Hoe krijg je het in je hoofd om deze mensen een contract te laten tekenen!
Hoe zit het met de andere keren dat deze mensen moeten plassen? Moeten deze mensen dan een luier aan en in de luier plassen? Het zal je maar gebeuren!
De politiek stelt kamervragen en de staatssecretaris vindt het beleid van het verpleeghuis in strijd met waardig leven.
Het is goed dat familieleden deze misstand aangekaart hebben.
Hopelijk gaat dit rare contract snel van tafel!

7 opmerkingen:

 1. Drie keer per dag plassen is voor iedereen te weinig.
  En zo'n contract is natuurlijk bezopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Misschien door te weinig personeel .. wij staan de hele dag 1 op acht bewoners .. is niet niks .. klein schalig wonen ( koken enz)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. 3x per dag is te weinig lijkt me en een contract belachelijk. Maar de media gaan aan de haal met een wrang gegeven dat veroorzaakt wordt door de enorme bezuinigingsdrift van dit kabinet (o.a. dhr. van Rijn). Waar is het personeel dat deze mensen o.a. naar het toilet moet helpen ook alweer gebleven???

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo nieuw is dit niet hoor. Als incontinente gehandicapte in een instelling heb je maar recht op 2! luiers per dag. Want ze kunnen 24u urine en ontlasting aan. Wil je meer zul je ze zelf moeten betalen van je uitkering. Waar je ook je dagbesteding van moet betalen. En dat is niet pas dat is al een hele tijd zo. Wij verzuchten regelmatig dat het eigenlijk maar goed is dat onze broer vroegtijdig is overleden want de zorg is geen zorg meer.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het is niet helemaal zo, net op de TV de uitleg gehoord. Maar desalniettemin, er is te weinig personeel

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het is mensonterend. Maar het personeel is het niet kwalijk te nemen, die roeien met de riemen die ze hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Tja, 10 bewoners en 1 personeelslid.. Wat verwachten ze dan...
  Maar een contract is van de gekke ..

  BeantwoordenVerwijderen