dinsdag 6 december 2016

Kerstactie

Afgelopen zondag las ik op Mijmeringen, de site van Annemiek van Deursen over mensen die door bezuinigingen in de geestelijke gezondheidszorg min of meer tussen wal en schip vallen.  Annemiek noemt ze de verwarde gevallen, hartverscheurende verhalen van mensen die zelfstandig wonen, maar daar in feite niet zelfstandig genoeg voor zijn.
Ik zat er bij te huilen.
Ik vind het heel erg!
Natuurlijk moet ik onmiddellijk denken aan mijn ex-man, de vader van mijn dochters. Ook hij kan als psychiatrisch patiënt, die al 19 jaren in instellingen met tamelijk intensieve zorg woont, ineens door een of andere stomme (mijn visie) begeleider goed genoeg bevonden worden om "zelfstandig" te wonen. Ik hoop van harte dat dit niet gebeurt. "Gelukkig" voor hem heeft hij naast psychiatrische kwalen ook nogal wat lichamelijke gebreken. Misschien behoedt dat hem voor ellende zoals beschreven in het het stukje Derde deel Kerstactie....Echte crisis...als zelfs voedsel ontbreekt....
Het is heel goed dat Annemiek aandacht besteedt aan deze verwarde mensen. En prachtig dat ze met haar organisatie hulp biedt!
Ze heeft er een rekeningnummer bijgezet en ik wil dat graag onder jullie aandacht brengen.
rekening IBAN NL14RABO0173658903 van Consuminderhuis Parkstad
Ik ben er volledig van overtuigd dat alle geld terechtkomt bij diegenen die het hard nodig hebben.
Natuurlijk geef ik zelf ook!

10 opmerkingen:

 1. Ik heb al vaker aan Annemiek's kerstactie gegeven. Goed dat je het nog een keer onder de aandacht brengt..
  Een heel goed doel waar eens een keer niets aan de strijkstok blijft hangen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, ze doen daar met veel mededogen goed werk. Al geef je maar een klein beetje, alles is meegenomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. dag lieve mensen , ja Annemiek is super ik heb al jaren heel veel steun aan haar en haar berichtjes (ik heb haar nog nooit live gezien hoor) maar als je haar zou zeggen I uit B zou ze het wel weten ...ik probeer ook iets te geven ook al hebben wij het ook niet zo breed ,vele gezondsheidskosten met de kindjes waar we niet kunnen aan doen en ik ben mijn werk kwijt duss ...maar vooral heeft het mij kracht om gelukkig te zijn met wat we wel hebben elkaar een warme thuis en eten in de diepvries enkele goede vrienden en twee buurvrouw-omatjes die wij helpen en zij ons ik bak pannekoeken en deel of soep en met kerst weet ik dat de ene zich in huis verstopt met de luiken dicht want eenzaam...dat gaan we es eventjes veranderen en mijn eenzame heel erg zieke (MS)broer in de steek gelaten door zijn vrouw (de kwade huwlijksjaren ) had ze niet begrepen van de trouwbeloften ( en lieve zuinigaan ik weet er zijn ziektes en ziektes) mijn man hft een bipolaire stoornis en autisme ! en
  geloof mij (ik weet dat jij dat zeker doet!)dit is zeer zwaar en als je jong bent en verliefd en géén dokter bent je weet niet hoe zwaar het word zal worden en altijd zal zijn ..maar dit terzijde het is zeer mooi werk wat ze doet en vooral ze laat die mensen in hun waarde en laat ze groeien en bloeien zodat ze zichzelf en het leven weer een beetje liever zien !! en dat is onbetaalbaar !!jammer dat ik zo ver woon ik zou zo graag daar gaan helpen of kookles geven ! lieve groet en warme dagen!
  Jezebelle

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Als ik de verhalen van Annemiek lees vind ik het jammer er niet in de buurt te wonen en ook te kunnen helpen.
  In mijn regio is iets dergelijks niet, maar ik ben wel vrijwilliger geworden bij een stichting die ook hulp aan mensen in financiele problemen zitten bied en draag ik zo mijn steentje bij.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja, een heel goed doel om geld aan te geven, zij zijn vaker een laatste reddingsboei voor mensen die anders tussen de wal en het schip zouden vallen en waar niet genoeg naar omgekeken wordt.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hartverwarmend het Consuminderhuis en Annemiek.

  Jammer dat ze de ANBI status verloren hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. http://www.belastingdienst.nl/rekenhulpen/anbi_zoeken/

   Als ik zoek op
   Stichting Consuminderhuis Parkstad

   zie ik geen einddatum staan, dat houdt volgens mij in dat de ANBI status er nog is.

   Verwijderen
 7. Mooi dat je hier aandacht aan besteedt. Je hebt zoveel lezers. Heb dit ook gedaan een tijdje terug, want ik vind het krachtig hoe ze juist probeert om mensen hun waardigheid terug te geven. Niet zomaar geven, maar kijken naar wat er allemaal nog mogelijk is. Juist door die positieve aandacht krijgt ze zoveel voor elkaar.
  Bedankt Zuinigaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat fijn dat je hierover schrijft. Ik herken zo'n situatie maar al te goed, mijn broer heeft jarenlang zelfstandig gewoond terwijl hij dit, psychiatrisch patient,helemaal niet aankon. En regelmatig, ook door onbegrip van andere mensen, in nare situaties terechtkwam. Later, toen hij in een instelling woonde ging het gelukkig wat beter.
  Ik vind het een heel goede actie van Annemiek van Deursen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi Zuinigaan, fijn dat je dit onder de aandacht brengt onder jouw lezers, dank je wel. Afgelopen zondag heb ik ook het blogje van Annemiek gelezen, en eerder ook deel 1 en 2 over de Kerstactie. Natuurlijk lees ik ook met veel plezier en interesse al haar andere postings op haar weblog.

  Het Consuminderhuis doet heel goed werk, en persoonlijk leer ik altijd heel veel uit de blogjes van Annemiek. Haar tips pas ik ook in mijn dagelijks leven toe.

  Dit is echt een goed doel waar niets aan de strijkstok blijft hangen.

  BeantwoordenVerwijderen


Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige en/of onnodig kwetsende reacties naar mij of anderen worden verwijderd. Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.