Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 werd ik 66 jaar en kreeg ik mijn eerste pensioen en AOW. Ik had een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij in 2007 op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege dit pensioengat. Ik heb hard gewerkt aan het aflossen van mijn hypotheek. De hypotheek is inmiddels volledig afgelost. Mijn berichten gaan nu over leven met een pensioen.

maandag 27 februari 2017

Geen bel-ergernissen meer!

Volgens de Consumentenbond moet het bel-me-niet-register ook gelden voor voormalige klanten en niet alleen voor mensen die nooit klant waren bij een bedrijf.

Het is heel vervelend om gebeld te worden terwijl je opgenomen bent in het bel-me-niet-register. Je wilt niet gebeld worden en dan is er toch een verkoper aan de telefoon die jou van alles wil verkopen. Je had toch aangegeven dat je dat niet wilt?
Bedrijven mogen nu voormalige klanten bellen met een leuke aanbieding of met vragen waarom ze vertrokken zijn.
Hopelijk lukt het om  de regeling van het bel-me-niet-register zo aan te passen dat je echt niet meer gebeld word.  Als je wel gebeld wilde worden, dan stond je toch niet in het bel-me-niet-register?

Er zijn volgens het artikel nog steeds mensen die niet weten dat er zoiets als een bel-me-niet-register bestaat en dat je dus niet meer rond etenstijd of op andere ongelegen momenten gebeld word.2 opmerkingen:

  1. Laatst dagen door Essent gebeld (zo'n 15 keer in 1 week), toch maar opgenomen. Gezegd dat ik niets wil, zou een bandje horen om uit te schrijven. Het bandje werd gestart voor bel me niet register en toen verbak de verbinding. Dus nu kunnen ze weer bellen omdat ik er ooit klant was.

    Zelf sta ik ook in het bel me niet register. Als je ooit klant bent geweest mogen ze je blijven bellen. Heel irritant.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wij zijn de laatste jaren onze vaste lijn steeds minder gaan gebruiken (want mobieltje is handiger) en de stekker van de vaste telefoon ligt er gewoonlijk uit. Dat werkt nog beter dan het bel me niet register..;-)

    BeantwoordenVerwijderen