zondag 12 maart 2017

Dure maanden!

Vandaag ga ik de overige uitgaven in de maanden januari en februari met jullie delen. Met die overige uitgaven bedoel ik de uitgaven naast de vaste lasten en de levensmiddelen.

In januari gaf ik enorm veel uit. Ik kocht een koelkast, ik loste een flink stuk hypotheek af en de auto ging voor een beurt + APK en verder ging ik ook nog naar de tandarts.
Van die tandartskosten ontving ik van de zorgverzekering trouwens nog wel flink wat retour. De eigen bijdrage was uiteindelijk 65 euro. Dus mijn uitgaven in januari waren een klein beetje minder erg dan het in onderstaand lijstje lijkt.

januari  2017
HUISHOUDEN/SCHOONMAAK
2x LED lamp 7 watt 9,99
2x toiletreiniger 1,25
koelkast 437,17
VERZORGING
shampoo, 2 flessen 2,75
pedicure, eigen bijdrage 10,00
tandarts  207,91*
UITSTAPJES 
uit eten met dochter op mijn kosten 40,00
uit eten met collega 22,00
HUIS
extra aflossing  hypotheek 7.500,00
CADEAUS
lamsvacht 74,50
mutsje 8,50
verzendkosten vacht en mutsje 6,75
VERVOER
beurt + APK auto 226,37
PLANTEN
narcissen 1,00
KAT en (buiten)VOGELS
zachtvoer kat, 24 zakjes 4,74
zachtvoer kat, 24 zakjes (andere soort) 3,59
brokjes kat, 4 zakken 6,58
KLEDING
10 slipjes 26,90
1 trui (grijs met kleur) 29,99
2 pyjamabroeken 17,99
1 sjaal 6,99
verzendkosten kleding 4,95
TOTAAL 8.649,92

Dan februari. Toen gaf ik veel minder uit dan in januari en had mijn buffer minder te lijden.
Er was nog wel een tegenvaller wat betreft het nieuwe stuk tuinhek met deur. Het arbeidsloon was uiteindelijk zo hoog, er gingen zo veel uren in zitten, dat de kosten uiteindelijk veel hoger waren dan ik verwacht had. Dat kwam onder anderen doordat de oude scharnieren uiteindelijk toch niet hergebruikt konden worden. Een beetje jammer van de tijd dat ze eerst van de oude deur afgehaald waren.
Ook de (klei)grond, waar de nieuwe palen in kwamen te staan was enorm hard, waardoor er zwaar werk moest worden verricht om gaten met voldoende diepte te krijgen.
Jammer dan, ik heb nu wel weer een netjes tuinhek met deur. De klus is uitgevoerd door een klussenvrouw, een alleenstaande ouder die als ZZP-er in haar levensonderhoud voorziet.
De bodycrème helpt goed tegen de jeukende huid waar ik laatst over schreef. Het is een vette crème met amandelmelk en amandelolie. Het ruikt aangenaam, ook altijd fijn. Er waren vast wel goedkopere opties denkbaar, maar daar heb ik niet echt naar gezocht.

februari  2017
VERZORGING
Kneipp bodycrème 9,00
inlegkruisjes 4x 52 stuks 5,25
kapper 17,50
HUIS
nieuwe deur tuinhek 447,70
Led-lampje 3 watt 2,19
CADEAUS
cadeau verjaardag 50,00
PLANTEN
blauwe druifjes, potje 1,00
narcissen potje 0,99
TOTAAL 533,63

De blauwe druifjes en narcissen brachten het voorjaar in huis! Ik plantte de reeds uitgebloeide bollen in de afgelopen week in mijn tuin, dan kan ik er in de komende jaren ook nog van genieten.
Ook in maart kocht ik al weer blauwe druifjes en narcissen!

Wat ik nog vergeten was, maar ook in februari betaalde, was de voorlopige aanslag 2017 van de belastingdienst en ZVW, waardoor ik alvast 586 euro moest betalen over 2017. Dat maakt de totale uitgaven in februari niet €533,63, maar €1.119,63. Het voelt een beetje oneerlijk om èn de voorlopige aanslag over 2017 en de definitieve aanslag over 2016 te betalen.
Voor zover ik weet kom ik er niet onderuit en betaal ik dit jaar ruim 3000 euro aan de belastingdienst.
De rest komt nog, na het bepalen van de definitieve aanslag over 2016.

Nu eerst maar weer sparen, want mijn bruto inkomen over 2016 was (volgens mijn nog niet verzonden aangifte) nog geen 32.000 euro. In januari + februari  ging er naast de normale vaste lasten en uitgaven voor levensmiddelen €9.769,55 netto uit.

8 opmerkingen:

 1. Mooie aflossing voor de hypotheek! Wij zetten de bolletjes ook altijd in de tuin, er komt nu alweer vanalles op van voorgaande jaren :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een net lijstje. Allemaal nodige of plezierige uitgaven. Je kosten voor etentjes vind ik zo bescheiden. Ons lukt dat nooit zo goed, dus dat vind ik knap.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als de tuin en het hek werk netjes is, is ook heel fijn. Jammer dat het wat extra geld heeft gekost.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Had je dan vooraf geen prijsafspraak gemaakt met de klussenvrouw? Dat is toch wel gebruikelijk, zij maakt een offerte/inschatting van de kosten en tegen dat afgesproken bedrag wordt de klus geklaard. Als ze een goede inschatting maakt heeft ze haar stukje inkomen daarin ook begroot, zit een klus tegen dan is dat haar verwantwoordelijkheid. Op deze manier is het voor een klusser wel erg aantrekkelijk om niet te snel te werken, want dan krijg je meer geld! En dat die scharnieren niet hergebruikt konden worden, waar lag dat aan? Was dat niet te voorzien geweest?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Relax anja, waarom olie op het vuur gooien? Ik heb de indruk dat de klusvrouw en zuinigaan er in goed overleg zijn uitgekomen, en dat zuinigaan deze alleenstaande moeder respecteert en graag steunt.

   Verwijderen
 5. Dat zijn flinke bedragen! Maar voor een hoop heb je dan ook weer een hoop, zie ik wel. Mag ik vragen wat voor bodycreme dat precies is? Vriend heeft namelijk ook al tijden last van enorme jeuk en wie weet is dit ook iets voor hem.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat fijn om eens een duikje in je uitgavenposten te mogen nemen! Sommige projecten kunnen wel eens wat duurder uitvallen, balen!

  BeantwoordenVerwijderen


Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige en/of onnodig kwetsende reacties naar mij of anderen worden geweigerd. Over niet geplaatste reacties ga ik niet in discussie.