vrijdag 24 maart 2017

Huis verkopen?

Toen ik gisteren thuis kwam lag er een brief van een mij onbekende makelaar op de mat.
Ik dacht: hoezo krijg ik een brief, waar gaat dit over?

Nou, het gaat om het volgende: de huizenmarkt draait op volle toeren, ook in Groningen!
Goh, is dat echt zo? Daar kwam het natuurlijk van dat een collega binnen een week haar huis tegen de vraagprijs verkocht had!

Kort en goed, ze hebben bij die makelaar een groot aantal woningzoekenden die op zoek zijn naar mijn huis, of het huis van mijn buren, dat mag ook. Een ruime woning in het goedkope segment van de markt.
Ze willen graag een gratis waardebepaling van mijn huis doen en ik krijg 25% courtagekorting als ze mijn huis mogen verkopen.

Ga ik er op in? Nee en ik hoef ook geen gratis waardebepaling, want dan gaan ze er op aandringen of ik mijn huis echt niet wil verkopen. Ik zou me er hoogst ongemakkelijk bij voelen! Ik wil nog helemaal niet weg uit dit huis, en bovendien is er door krapte op de woningmarkt ook niet zo gemakkelijk iets passends als nieuwe woonruimte te vinden.

14 opmerkingen:

 1. Grappig dit een blog oplevert, aan dit soort brieven besteed ik nog geen seconde tijd en gaan direct de vuilnisbak in

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind dit heel opdringerig en brutaal.
  In België vinden wij af en toe een briefje onder de ruitenwisser met de mededeling "wij hebben belangstelling voor uw auto" van een of ander bedrijf,
  Heb ik ook een bloedhekel aan. Als we iets willen verkopen geven we dat zelf wel aan. Ik zou de brief van de makelaar ook direct weggooien.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het was voor mij voor het eerst dat ik een brief ontving. Om eerlijk te zijn was ik heel erg verbaasd over deze brief.
   Het lijkt er op dat de makelaar een mooi verdienmodel gevonden heeft door dit soort transacties!

   Verwijderen
  2. Haha, nou wij hebben dat ook een keer gehad. En die man bood zo`n idioot bedrag dat we de auto de volgende dag meegegeven hebben!

   Verwijderen
 3. Wij hadden eens een specifiek verzoek voor ons type woning ontvangen van een makelaar. Toen we korte tijd later moesten verkopen (scheiding) en belden dat hij met zijn geïnteresseerde kon komen, wilde hij het wel in verkoop nemen.

  Ik gaf aan dat hij, als hij een geïnteresseerde had, kon optreden als aankoopmakelaar. Hij had toch immers een klant? En dubbele belangen mag niet bij nvm.

  (Daarnaast was t handig, want zonder een makelaar vd verkoper moet hij dan het papierwerk doen; scheelt €) Toen werd het al snel stil. Hij had natuurlijk niks concreets.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goh dat is wel een aparte aanpak. Ze zitten blijkbaar best omhoog dan, de makelaars!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wij hebben ook wel eens zo'n brief gekregen. Heel bijzonder vonden we dat. We huren ons huis nl van een woningbouwvereniging :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel apart hoor. Wij hadden deze week opeens een plastic kaartje onder de voorruit als we onze auto wilden verkopen aan een auto bedrijf.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ja, zo n brieven krijgen wij ook regelmatig in de bus. Niets bijzonders volgens mij. Ze stappen denk ik gewoon de hele buurt af met hun standaardbriefjes. Zelfde idd als met autoverkopers

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dit soort brieven kregen wij niet maar wel van woningzoekende die graag in die specifieke buurt wilde wonen waar wij destijds woonde in Amsterdam. Zo van ik zoek een woning in deze buurt , gaat u u huis verkopen laat het ons weten. Het was een huur huis dus verkopen was niet aan ons. Hier gaat het trouwens heel anders, je hangt een briefje aan je huis huis te koop en adverteer in kranten etc.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. ook ik had vorig week een soortgelijke brief van Funda,grappige is dat ik in een sociale huurwoning woon.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mijn ouders (ook in Gn) krijgen een paar keer per jaar zo'n brief, die gaat regelrecht de papierbak in. Soms krijgen ze een brief van mensen zelf die een woning in hun buurt zoeken, die gaat ook de papierbak in.

  Ze wonen nu 43 jaar in hetzelfde huis, de prijs is inmiddels 8x over de kop gegaan (inflatie niet meegerekend), en de huizen van de buren verkopen binnen een week voor de vraagprijs.

  Siebrie

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wij wonen 29 jaar in ons zelfgebouwde huis. We woonden er 3 weken toen al iemand belde of we wilden verkopen. Steeds als er een woning in de straat wordt verkocht, krijgen we een fotokaart met het betreffende huis en hoe snel het verkocht is en of we ook niet willen verkopen. Ik hoop dat als we echt willen het ook zo snel gaat.

  BeantwoordenVerwijderen


Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige en/of onnodig kwetsende reacties naar mij of anderen worden geweigerd. Over niet geplaatste reacties ga ik niet in discussie.