Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

dinsdag 25 juli 2017

De 100 gehaald!

Nee, geen honderd jaar, dat duurt nog ruim 35 jaar. Nee, ik zwom gisteren sinds 5 oktober 2016 voor de 100e keer!
Mijn jaarabonnement is nog geldig tot en met 4 oktober dit jaar. Ik betaalde €171,50 voor dit abonnement en als je al die keren zwemmen omrekent, dan kost mijn baantjes zwemmen per keer tegen de tijd dat ik een nieuw abonnement koop, nog geen €1,50, misschien wel €1,25 of zo.
Ik zwem tegenwoordig meestal een vol uur.
Dus per minuut kost het bijna helemaal niets! 
Over 10 weken koop ik weer een nieuw abonnement. In de afgelopen 42 weken heb ik 3 weken door ziekte niet kunnen zwemmen (oorontsteking en wond door operatie aan mijn hand).
Dat betekent dat ik gemiddeld per week nu 2,6 x gezwommen heb.
Er zijn wel abonnementsjaren geweest dat ik maar tussen de 50 en 60 keer zwom. Ook dan kan het prima uit hoor, want een los kaartje kost €5,80.
Veel zwemmen betekent voor mij gezondheidswinst. Zwemmen zorgt voor een betere bloeddruk, sterkere spieren en een betere conditie. De afgelopen tijd zijn mijn diabetes en mijn bloeddruk er aantoonbaar door verbeterd.
Op dit moment, nu ik vakantie heb, zwem ik dagelijks een uur baantjes. Vaak ook heel gezellig, dat is omdat ik heel veel banenzwemmers ken en er een praatje mee maak. Toegegeven, het praten komt de snelheid en het aantal banen per keer niet ten goede, maar het is wel leuk om met diverse mensen gesprekken te hebben!

10 opmerkingen:

 1. Een uur baantjes trekken! Knap zeg. Ik vind het dan altijd zo saai. Maar onderling wat praten helpt natuurlijk goed.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Inderdaad heel knap dat zo vaak te doen.
  Ik kwam er paar weken geleden achter dat ik niet meer normaal kan zwemmen nu ik 2 knieprotheses heb. Ze bewegen in het water anders kennelijk door het ontbreken van zwaartekracht.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel erg knap! Ik ga 'maar' 1 keer in de week een uur baantjes trekken en dan kijk ik vooral uit naar het chillmoment in het bubbelbad.. Haha :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk he! Ik zwem het liefste in het buitenbad mijn banen. Maar ook in de zomer elke dag dat ik kan een uur als de temperatuur van het water het toelaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gefeliciteerd met deze mijlpaal, op naar de 200!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Knap! Ik loop hard, kost niets :) ga zo door!

  BeantwoordenVerwijderen