Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

vrijdag 4 augustus 2017

Nog meer vakantiecadeautjes voor mezelf

In de eerste week van mijn vakantie gaf ik mijzelf 2 etentjes cadeau. Ik schreef er hier al over.
Maar mijn behoefte aan vakantiecadeautjes was groter. Ik kocht van de week een prachtige mok en bod van het Finse merk Iittala. Ik kon het niet laten, ze waren zo prachtig, dat ik ze móést hebben!
Had ik ze nodig?
Welnee!
Borden en mokken genoeg!
Drie jaar geleden kocht ik bij het blauw-gele woonwarenhuis 8 grote witte etensborden met een diameter van 27 cm voor 99 cent per stuk. Het  was een aanbieding in de koopjeshoek en volgens mij voldeden ze niet helemaal aan de normale kwaliteitseisen. Prima gebruiksvoorwerpen, maar wel een beetje heel erg saai!
Nu kocht ik 1 porseleinen bord voor meer dan 30 euro omdat ik hem zo mooi vond en een mok uit dezelfde serie. In totaal betaalde ik 53 euro. Voor mijn doen een giga bedrag voor een bord en een mok, maar ik geniet iedere dag van dit prachtige etensbord en de schitterende mok!
De reclamemakers zouden wel zeggen: je bent het waard!
Het prachtige bord

De ene kant van de mok

De andere kant van de mok

13 opmerkingen:

 1. Leuk mooi serviezen! Ik kan erg vallen voor mooi aardewerk, maar aangezien er hier nogal eens wat sneuvelt hou ik me maar in ;-)

  Geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw prachtig, ik heb de mokken met het uiltjesservies en ben er nog altijd blij mee.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, die heb ik ook! Ik heb een rode, een blauwe en een witte. Die zijn ook werkelijk schitterend!

   Verwijderen
 3. Heel mooi om uit te stallen.

  Ik ben juist van de simpele saaie borden omdat ik dan het eten lekkerder vind overkomen.
  Mijn servies met borden zonder rand (mijn favoriete) was wat uitgedund en in Frankrijk kwam ik gelukkig weer vrijwel hetzelfde tegen. Nu in ivoor, grote en ontbijtborden en er zitten ook ipv soepborden mooie kommen bij. Ben er erg blij mee voor 30 euro.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. heerlijk om daar zelf van te genieten!! Heel goed :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi hoor!! En ik denk dat het prachtig staat als je het combineert met je saaie set van de blauw-gele doos. Dan haal je alles meteen helemaal omhoog ;-) Ook een goede reden toch? :P

  BeantwoordenVerwijderen
 6. fijn dat u er blij mee bent !
  persoonlijk houd ik er niet van .

  BeantwoordenVerwijderen
 7. In deze periode is een deel van de Ittala collectie flink afgeprijsd.
  Het is een Fins label, maar wordt gefabriceerd in Thailand.

  Rianne

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wauw, wat een enorme smak geld. Mijn smaak is het absoluut niet. Soms mag je best eens iets kopen waar je erg blij van wordt, toch? Geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is inderdaad flink wat geld, maar ik vind ze zo prachtig! Ik kan we enorm van genieten.

   Verwijderen
 9. Leuk is dat, mooie spullen die dagelijks gebruikt worden en waar je echt van kunt genieten. Ik heb zelf een grote kop en een bord van een Frans merk. Blauw-wit met vogeldessin. Geniet er elke dag van !

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik vind ze inderdaad ook prachtig. Die andere, met die uiltjes, zijn ook fantastisch. Ik zit er ook steeds watertandend naar te kijken. ;)

  BeantwoordenVerwijderen