Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

woensdag 3 januari 2018

Maandbedrag energie verhoogd!

Toen ik het energiecontract, dat op 6 januari ingaat, afsloot, was het advies van de leverancier om het maandbedrag op 65 euro te zetten.  Ik was wat eigenwijs en vond dat 50 euro wel genoeg was om de kosten te dekken.
Tot nu toe heb ik in het afgelopen jaar ongeveer 530 m3 gas verbruikt en 700 kWh stroom.
Als ik dat verbruik invoer op een vergelijkingssite, dan kom ik bij de goedkoopste aanbieder uit op een maandbedrag van €37,03. Dat is dan inclusief een welkomstkorting.

In de afgelopen tijd waren er nogal wat berichten over het duurder worden van de energie. Huishoudens zouden in het komende jaar honderden euro's meer kwijt zijn aan energie. Bovendien begin ik ergens in de herfst van 2018 waarschijnlijk aan mijn pensioen. Concrete afspraken over dit pensioen moeten nog gemaakt worden, maar waarschijnlijk ben ik vanaf november, het moment dat het echt kouder wordt, niet meer aan het werk en dat betekent dat ik waarschijnlijk vaker thuis ben en dus meer gas ga verbruiken.
Ik word met het ouder worden kouwelijker en dus leek het mij verstandig om toch het maandelijkse voorschot een beetje op te hogen en te zorgen dat ik over een jaar niet bij hoef te betalen.
Met ingang van februari ga ik 60 euro per maand betalen, zodat ik in totaal 100 euro meer aan voorschot betaal dan dat ik eerst van plan was.

5 opmerkingen:

 1. Wij hebben ook van de week onze maand bedrag aangepast en hoger gezet.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je betaling zijn toch nog vrij laag, is die 60,- incl alles of alleen verbruik kosten?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat is inclusief alles, ook de belasting en netwerkkosten. Ik denk dat die 60 euro per maand voldoende is. Ik zal er over ruim een jaar, als ik de eindafrekening binnen heb, over berichten.

   Verwijderen
 3. Goed bezig! Wij betaalden achterliggend jaar op de jaarafrekening iets meer dan 60 euro, 61 nogwat. Ons maandbedrag staat op 100 ingesteld, dus we krijgen jaarlijks terug. Verstandig om het iets hoger in te zetten!

  BeantwoordenVerwijderen