Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zondag 28 januari 2018

Meterstanden weer genoteerd - kosten energieverbruik: €13,48

Het is weken geleden, namelijk in november, dat ik zo'n laag gasverbruik kon noteren. Het was rond afgelopen woensdag ook erg warm voor de tijd van het jaar. Milde temperaturen noemen ze dat geloof ik. Hoe dan ook, het is gunstig voor mijn gasverbruik.

Mijn gasverbruik in de afgelopen week: 17,9  m3.
In de week ervoor was mijn verbruik 27,9 m.

Mijn stroomverbruik was: 11  kWh, in de week ervoor was mijn verbruik 14 kWh.


Kosten van mijn verbruik deze week, uitgaande van 63 cent per m3 gas en 20 cent per kWh: €13,48.
En zoals altijd: dit zijn alleen de verbruikskosten, de overige kosten komen door nog bij.

2 opmerkingen:

  1. Mooi resultaat! Ook mijn verbruik is lager dan deze maand vorig jaar, maar voor gas zeker niet zo laag: 35m3 (en 11kwh stroom). Dat is prettig, want sinds 1 januari is de belasting op gasverbruik immers omhoog gegaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Door de opwarming vd aarde hoeven we minder te stoken in huis

    BeantwoordenVerwijderen