zondag 4 maart 2018

Energiekosten in de afgelopen week

Het was weer een erg koude winterweek, waarbij ik vrij veel gas verbruikte. Ook deze week stookte ik het extra warm vanwege mijn kleindochter die hier 1 keer een middag was, maar ik was ook  5 ochtenden in het zwembad en verder nog een middag in het ziekenhuis. Dat zie je terug in het gasverbruik. 

Mijn gasverbruik in de afgelopen week: 37,6 m3.
In de week ervoor was mijn verbruik 52,1 m3.
Dat valt dus heel erg mee. Ik verbruikte minder gas door extra kleding te dragen. Een pyjamabroek of een maillot onder de lange broek en een t-shirt met lange mouwen onder de trui. Daardoor had ik het minder snel koud.

Mijn stroomverbruik was:  5 kWh, in de week ervoor was mijn verbruik 24 kWh.
Ik denk dat ik de vorige week een leesfout gemaakt heb, want het lijkt me niet waarschijnlijk dat ik zo weinig stroom verbruikte. Ik ga uit van gemiddeld 14,5 kWh per week. Dat klopt wel ongeveer met voorgaande weken, toen was mijn verbruik tussen 10 en 13 kWh.

Kosten van mijn verbruik deze week, uitgaande van 63 cent per m3 gas en 20 cent per kWh: €24,69
En zoals altijd: dit zijn alleen de verbruikskosten, de overige kosten komen door nog bij.

3 opmerkingen:

  1. Valt nog reuze mee. Wij verstoken zo rond de 10 m3 per dag afgelopen week, omdat het zo koud was. En enkel glas helpt ook niet echt om dewarmte binnen te houden. Over paar maanden dubbel glas laten plaatsen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lijkt me ook een leesfout...maar het maakt je wel meteen alert "hoe kan dit" de volgende weken goed in de gaten houden.
    Ik vind het een prettige gewoonte om wekelijks de stand op te schrijven,en fijn om bij jou en zuinigeman te kijken hoe de meterstanden zijn. Geeft toch iets van een vergelijking aan die me rust geeft over mijn eigen meterstanden. Dank je/jullie daarvoor!


    Groet,Greet

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je, leuk om te lezen!
      Ik heb gisteren de elektriciteitsmeter dubbel gecheckt, dus de stand van gisteren klopt wel.

      Verwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.