Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 werd ik 66 jaar en kreeg ik mijn eerste pensioen en AOW. Ik had een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij in 2007 op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege dit pensioengat. Ik heb hard gewerkt aan het aflossen van mijn hypotheek. De hypotheek is inmiddels volledig afgelost. Mijn berichten gaan nu over leven met een pensioen.

maandag 12 maart 2018

Genieten van voorjaar

Ik kan altijd erg genieten van het voorjaar! Ik word blij van steeds meer licht en steeds meer bloemen.
Daarom haal ik ook altijd bollen in huis!
Al heel veel jaren had ik geen tulpen gekocht, dat deed ik vooral omdat ik de indruk had dat ik van de geuren van tulpen last kreeg van benauwdheid door de astma. Deze keer heb eindelijk weer eens een keertje tulpen gekocht en ik heb er van genoten en gelukkig geen last gehad van benauwdheid. Ze kunnen nu nog net, maar zijn in feite al weer een beetje op hun retour;
De tulpen
Ieder jaar koop ik potjes met kleine narcissen, ook daar kan ik van genieten. Ik kan niet goed tegen de geur van grootbloemige narcissen, die kan ik niet in huis hebben, maar van de kleine bloemen heb ik geen last. Na de bloei plant ik ze in mijn tuin, vaak blijven ze daar nog jaren bloeien!
 Ik ervaar het als luxe dat ik de mogelijkheid heb om zulke mooie en vrolijke bloemen in huis te halen!

16 opmerkingen:

 1. Heerlijk die bolletjes, ik had in mijn vorige huis mijn tuin vol er mee.. in de e lente groef ik dan een polletje op en zette die even terug in de huiskamer. Even de lente binnen halen. Nu heb ik de eerste hyacijntjes buiten gezet van een potje dat ik zelf gekocht had, soms moet je jezelf verwennen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is ook een luxe, waar je volop van mag genieten. Het is fijn dat je je dit kunt veroorloven, het zijn die kleine dingen in het leven...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk he, die luxe. Ik kan niet goed tegen bloemen in huis, maar heb wel veel planten staan, en een hoop bloembollen in de tuin. Ik word daar gewoon zo blij van!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gaaf zeg! hier inderdaad ook voorjaar in huis gekregen. 1 pot met bollen is met dochter mee naar school want ze werken over voorjaar :)...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben allergisch voor bloemen en planten behalve de cactus. Daar heb ik er ook enkele van.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat vervelend! Dan heb je buiten waarschijnlijk ook last van bloeiende planten?

   Verwijderen
 6. Gisteren een leuk bakje van dochter gekregen nog voor mijn verjaardag.
  We bewaren eigenlijk alle bolletjes en heel wat heeft al een tweede jaar in bloei gestaan. Vriend is daar graag mee bezig en ik geniet als ze weer mooi staan te zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heerlijk het voorjaar! Ook ik heb astma en krijg het benauwd van sterk overheersende geuren. Hyacinthen bijvoorbeeld, zal ik nooit in huis halen. Yasr

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kan ook helemaal niet tegen hyacinthen! Die zet ik buiten op mijn tuintafel, zodat ik er vanachter glas van kan genieten.

   Verwijderen
 8. Helaas kan ik het me niet veroorloven om iets anders te kopen dan goedkoop eten, dus ik probeer maar te genieten van de sneeuwklokjes en krokussen buiten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Met dit warme weer gaat het hard met de bollen. Ineens zijn er heel veel bijna bloeiende krokussen en narcissen.

   Verwijderen
 9. Dit uitgebloeide zootje mag geen naam hebben.
  Heb je geen mooiere bloemen, zuunigan?

  Franciska

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb erg genoten van deze tulpen. Het klopt dat ze op de foto al weer op hun retour waren, maar ook bijna uitgebloeid vind ik ze nog steeds mooi.

   Verwijderen
  2. Ik vind ze juist prachtig! Ik heb nog nooit zo ver geopende tulpen gezien, echt heel mooi.

   Verwijderen
 10. Een slechte dag gehad Franciska?

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hier kan ik ook altijd ontzettend van genieten! Ik haal dan regelmatig bij de supermarkt een bosje tulpen voor 2 euro. Prachtig om naar te kijken en het voelt inderdaad gewoon hartstikke luxe dat het kan. Ook al is het niet eens veel geld; een ander heeft er waarschijnlijk nog niet eens een kop koffie buiten de deur voor...

  BeantwoordenVerwijderen