Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 werd ik 66 jaar en kreeg ik mijn eerste pensioen en AOW. Ik had een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij in 2007 op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege dit pensioengat. Ik heb hard gewerkt aan het aflossen van mijn hypotheek. De hypotheek is inmiddels volledig afgelost. Mijn berichten gaan nu over leven met een pensioen.

zondag 17 juni 2018

Gezellig met collega's uit eten!

Afgelopen donderdag was ik met 5 collega's uit eten geweest. We zitten allemaal op 1 werkkamer, in wisselende samenstelling (4 bureaus). Het was een afscheidsetentje van een van ons en haar opvolgster was ook uitgenodigd. Niet op initiatief van de werkgever, maar op initiatief van ons zelf en dus ook zelf betaald en niet op kosten van de baas.
Mijn falafel schotel met maïstortilla, zonder het korianderblad dat er ook op lag, maar voor mij naar zeep smaakt (en ruikt!)
Het was echt leuk en gezellig.
Tot voor kort had ik er moeite mee als de kosten hoofdelijk omgeslagen werden, zeker als anderen (veel) méér verteerden dan ik. Deze keer had ik er wel vrede mee om meer te betalen dan wat mijn etentje gekost had, geen probleem vond ik!
Dus ik stelde voor om de kosten te delen.
Tot mijn verrassing vond een van de collega's dat helemáál niet eerlijk, zij had zelf een van de duurdere gerechten van de kaart gehad en ze had meer glazen wijn gedronken. Dus zij sloeg aan het rekenen. Eén collega had precies hetzelfde gehad als ik en wij moesten beide €24,05 betalen (vega-hoofdgerecht, wijn en koffie). De collega die protesteerde had zelf voor ruim 39 euro weggewerkt.
Ook twee anderen hadden voor veel meer geld dan 24 euro gegeten,ook zij vonden dat ze zelf moesten betalen voor wat ze gegeten en gedronken hadden.
Uiteraard had ik er niets op tegen om die €24 euro plus fooi te betalen!

6 opmerkingen:

 1. Dat zijn nog eens vriendelijke collega's
  Gelukkig is niet iedereen op geld belust.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Grappig, ik moest glimlachen om het eerste woord van de laatste zin 😉

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nou zouden we natuurlijk een discussie kunnen beginnen over hoeveel kopjes koffie dat in het zwembad zou zijn ;-)
  Zo zie je maar een ieder maakt zijn eigen keuzes waarvan te genieten.

  BeantwoordenVerwijderen