Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 werd ik 66 jaar en kreeg ik mijn eerste pensioen en AOW. Ik had een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij in 2007 op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege dit pensioengat. Ik heb hard gewerkt aan het aflossen van mijn hypotheek. De hypotheek is inmiddels volledig afgelost. Mijn berichten gaan nu over leven met een pensioen.

maandag 25 juni 2018

Kijk eens hoe mooi mijn voortuin is!

Naar aanleiding van reacties op mijn blog van gisteren hierbij foto's van mijn voortuin.
Alles bloeit prachtig en ik geniet iedere dag met volle teugen van deze tuin. In september 2016 heb ik mijn tuin laten opknappen en toen zijn er hortensia's in geplant. Ze bloeien nu voor het tweede jaar. Vorige zomer waren ze nog wat klein en iel, maar nu zijn het al flinke planten die uitbundig bloeien.
Helaas regende het gisteren een beetje, waardoor de kleuren niet heel erg stralen, maar dan heb je in ieder geval een idee!
Met vingerhoedskruid.

potten met eenjarigen

De schaduwkant

Enorme bloemen!

Mijn laatste aanwinst

een moederdagcadeau

10 opmerkingen:

 1. Ik heb geen reactie geplaatst bij de discussie over "zeurblog". Het is jouw blog, je moet er mee doen wat jij zelf wilt, iedereen is vrij om wel/niet te lezen. Maar ik vind het erg leuk om deze foto's te zien, net als dat je een tijdje geleden een foto van jezelf plaatste. Zo krijg je als lezer een beetje een beeld van de blogger, en dat vind ik wel leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie pastelkleurtjes allemaal.
  Wees maar blij met de regen, wij smachten ernaar in Zeeland maar de verwachting is voorlopig droogte

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtige tuin om van te genieten!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Als ze het eenmaal doen kun je er inderdaad jarenlang plezier van hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtig is genieten toch om iedere dag zo vrolijk thuis te komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wow, dat ziet er goed uit!Groetjes Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel mooi.
  Geniet ervan.

  BeantwoordenVerwijderen