Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 werd ik 66 jaar en kreeg ik mijn eerste pensioen en AOW. Ik had een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij in 2007 op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege dit pensioengat. Ik heb hard gewerkt aan het aflossen van mijn hypotheek. De hypotheek is inmiddels volledig afgelost. Mijn berichten gaan nu over leven met een pensioen.

vrijdag 29 juni 2018

Vegetarische vrijdag - waar vind je leuke blogs met lekkere recepten?

Zeg nou eerlijk, kookboeken zijn toch een beetje uit de tijd.
Ik kijk maar zelden een kookboek in.
Alleen het  kookboek De Vegarevolutie van Lisa Steltenpool kijk ik regelmatig in en ik gebruik ook recepten daaruit. Maar verder gebruik ik toch vooral het internet.

Hier vind je leuke recepten: 
- https://lisagoesvegan.com/ - dit is weer een andere Lisa dan die van het boek. Haar site gaat niet alleen over voeding, maar ook over duurzaamheid op het gebied van vermijden van plastics, je kledingkast verduurzamen, verzorgingsproducten en nog veel meer.
- http://www.lisasteltenpool.nl/
dit is de Lisa van het boek. Hier vind je veel recepten die ook in het boek De Vegarevolutie staan. 
- https://www.dehippevegetarier.nl/
met tips voor beginnende vegetariërs, en o.a. een recept voor een paarse zoete aardappeltaart die er fantastisch uitziet, een top 5 van gevulde groenten, o.a. gevulde paprika's.
- http://healthyvega.nl/
 Ze maken simpele en makkelijke plantaardige recepten. Vrij van geraffineerde suikers en veelal ook zonder tarwe en gluten. Op zich houd ik heel erg van gemakkelijke recepten! Ze hebben ook veel recepten voor gebak, mueslirepen etc.
- http://www.degroenemeisjes.nl/
ook hier veel meer dan alleen recepten, maar ook een duurzame leefstijl, met bijdragen over groen leven en groen reizen.

Dit zijn de sites/blogs waar ik regelmatig kijk.
Ken jij meer leuke sites?


10 opmerkingen:

 1. Lange tijd gedacht, dat ik geen kookboeken meer hoefde. Nu hoef ik ze inderdaad niet zelf te hebben. Maar ik neem wekelijks wel 1 of meer kookboeken mee van de bieb. Heerlijk, die inspiratie.
  Verder doe ik veel inspiratie op in de facebookgroep 'huisgemaakt'

  BeantwoordenVerwijderen
 2. https://www.evavzw.be Dit is een belgische veganistische site. Ik haal er veel recepten uit. Verder gebruik ik nog steeds - oude - kookboeken. Soms om heel ouder recepten uit te halen. Ik kan ze nog niet weg doen. groet, Joanne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik gebruik bijna nooit een kookboek als ik eten kook! Wat biedt mijn voorraadkast, wat biedt mijn moestuin, welke verse of gedroogde kruiden passen er m.i. bij en na een half uur, drie kwartier staat er, bijna altijd, een heerlijk gerecht op tafel zonder vlees en zonder vis natuurlijk. In alle jaren zonder vlees en vis heb ik slechts een enkele keer een boterham moeten eten omdat mijn gerecht, zelfs voor een alleseter, niet te pruimen was 😳

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dankjewel voor de handige links! Ik heb zelf helaas geen suggesties, maar ik ben blij met de jouwe : ) Tips op dit gebied zijn altijd handig.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Als je begint met veganistisch of andere leefstijl zijn ze handig zowel kookboeken als links. Ik heb 2 planken kookboeken omdat ik ze zo leuk vind om in te bladeren en er zijn een paar recepten die ik regelmatig maak.
  Verder kook ik met wat er in voorraad is in de vriezer en koelkast en wat er verder voorhanden is. Maar ik eet niet veganistisch.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben flexitariër en voor plantaardige inspiratie bekijk ik graag de volgende blogs:

  De Groene Meisjes, het is wel een breder blog dan alleen recepten. Maar de recepten die er staan zijn zeker aan te raden.

  En verder ken ik nog Vegetus. En Engelstalig: Oh She Glows.
  Verder kijk ik graag kooktutorials op YouTube.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. op leukegeit.nl staan goede vega recepten en ook kookvideo's van Billy. Bieke

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Sinds kort probeer ik zelf sla, bonen en courgettes te verbouwen maar alles wordt door de slakken weggevreten. Toch maar naar de winkel ?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Veganchallenge.nl is ook een leuke site die Vol staat met tips en recepten. Gr blogaanmnbeen.com

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik lees gewoonvegan.nl (welke (nieuwe) produkten zijn vegan?) en haar ander site vegetus.nl. Ook kijk ik zo nu en dan op chickslovefood.com. Geen vegetarische site maar kies de categorieën vega of vegan. Dit zijn makkelijke gerechten met weinig ingrediënten. Misty

  BeantwoordenVerwijderen