Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zondag 15 juli 2018

Energieverbruik in week 28

Al weer nieuwe cijfers over mijn energieverbruik:

Wat verbruikte ik?

Mijn gebruik in de afgelopen week (week 28):
GAS -> 0,7  m3.
In week 27 gebruikte ik 0,6 m3.

STROOM -> 11  kWh
In week 27 gebruikte ik 8 kWh.

Wat kost dat verbruik van deze week? 
Kosten van mijn verbruik deze week, uitgaande van 63 cent per m3 gas en 20 cent per kWh: €2,64
En zoals altijd: dit zijn alleen de verbruikskosten, de overige kosten komen daar nog bij.

1 opmerking:

  1. Stimulerend hoor. Je staatjes. Ergens zul je het wel geschreven hebben. Hoeveel verbruikt je vriezers ? Wat voor merk ? Ik verbaasde me er over dat de goedkopere zo veel meer gebruiken dan de dubbel zo dure.Voor dezelde inhoud. Ik heb nu zonnepanelen dus mischien dat een vriezer "er van af kan " Wat denk jij over de bezuinigen door een vriezer. Maaltjes invriezen. Niet aan de patat. Aanbiedingen kunnen in slaan. Ik denk dat dat wel uit kan.
    Ik zal maar niet beginnen over (honden) vlees bij de boer vandaan inkopen ;-) Ik denk dat dat wat betreft kosten gelijk ligt. Of zelfs goedkoper kan zijn.

    BeantwoordenVerwijderen