dinsdag 10 juli 2018

Joepie! Het regende gisteren een beetje!

Al dagen sjouw ik iedere dag met mijn gieter langs verschillende planten in mijn voortuin en ook een paar in mijn achtertuin. Iedere dag wel 50 liter. Anders komt het echt niet goed met mijn planten.

Maar, werkelijk waar, in de stad Groningen regende het gistermiddag zowaar! En ook gisteravond sputterde het een beetje. Dat was vrij lang geleden. Niet dat er heel veel viel, op Eelde, vlakbij Groningen, viel overdag  0,1 mm.

Dat is niet genoeg. Te weinig om echt zoden aan de dijk te zetten. Voor vandaag wordt méér neerslag verwacht en toen ik wakker werd, toen regende het hier flink en dat doet het nog. Veel meer dan de sputtertjes van gisteren. Hopelijk valt er nog wat meer, dan hoef ik niet meer te sjouwen en, nog veel belangrijker, dan kan de natuur eindelijk een beetje bijtanken.

Voor de kosten hoef ik het niet te laten, want 10 dagen achter elkaar iedere dag 50 liter water naar mijn planten brengen kost mij €0,313.   






 Zo zagen mijn planten er 2 weken geleden uit. Ik ben benieuwd hoe ze er na wat regen binnenkort uit zien.

5 opmerkingen:

  1. Ja, water is eigenlijk spotgoedkoop in Nederland

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je krijgt schoon drinkwater in Nederland bijna gratis !

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik ben ook wel heel blij met een beetje regen op de planten (en in de moestuin). Als je er over nadenkt is water inderdaad wel heel goedkoop in Nederland. Ondanks dat probeer ik er altijd verwantwoord mee om te gaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hier zijn een aantal hortensia's half bezweken door de droogte. Ze zijn helemaal bruin. Er is echt dringend regen nodig! Misschien vandaag?

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Gladheid op 's-lands wegen. Kijk uit voor olie/rubber smurrie.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.