Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 werd ik 66 jaar en kreeg ik mijn eerste pensioen en AOW. Ik had een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij in 2007 op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege dit pensioengat. Ik heb hard gewerkt aan het aflossen van mijn hypotheek. De hypotheek is inmiddels volledig afgelost. Mijn berichten gaan nu over leven met een pensioen.

dinsdag 31 juli 2018

Op Ameland!

Sinds afgelopen zaterdag ben ik op Ameland. Na een aantal dagen in de snikhete stad Groningen was het een verademing om naar een wat koeler eiland te gaan.
Ik ben hier met mijn oudste en haar gezin, die gaan maandag weer naar huis, want dan moet er gewerkt worden. Vanaf donderdag komen jongste en haar gezin en die blijven de rest van de 14 dagen dat ik hier ben.
Voor het gemak heb ik op dit winderige eiland een elektrische fiets gehuurd. Die werd zaterdag aan het einde van de middag afgeleverd bij ons huisje. Een heerlijke service! Halen en brengen en geen meerprijs. De service strekte zich nog verder uit, want ik heb op dezelfde avond op de zeedijk een vervangende fiets gekregen omdat ik pech had. Ik fietste die avond tegen de harde wind in langs de zeedijk. Op de turbostand is dat heel goed te doen. Die fiets maakte  eerder al wel wat veel lawaai tijdens het fietsen en op de zeedijk was het ho! De trappers blokkeerden volkomen!
En daar stond ik dan, om half acht 's avonds, ver van mijn vakantiehuis en de fietsverhuur was al gesloten. Wat nu? Ik had heel veel geluk. Er fietste mij en eilander tegemoet die vroeg wat er aan de hand was. Hij had contacten met de verhuurder en het kwam wel goed! Hij heeft mijn fiets meegenomen naar de fietsenverhuur. Fietsend met twee fietsen. Ik heb dat nooit gekund, maar deze man deed dat zonder problemen. Een half uur later verscheen er op de dijk een busje van de fietsenverhuurder. Een van de medewerkers en de vriendelijke redder in nood kwamen mij een andere elektrische fiets brengen en die doet het uitstekend!
Ik ben die avond relaxt terug gefietst en zag onder aan de zeedijk heel veel foeragerende lepelaars. Die had ik op Ameland nog nooit eerder gezien! Overigens waren er totaal geen ganzen op de dorre weilanden. Waarschijnlijk was er voor ganzen te weinig voedsel te vinden.

18 opmerkingen:

 1. Dat je dat durfde, je huurfiets meegeven aan een wildvreemde, ik zou daar toch beducht voor zijn.
  Ik wens jullie met elkaar een hele fijne vakantie, aan het weer zal het niet liggen, heerlijk om te fietsen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik snap je angst. Alleen denk dat zoiets op een eiland wel meevalt

   Verwijderen
 2. ik woon op Ameland en dat kan hier gerust. Zuinigaan, veel plezier op ons mooie eiland !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De man sprak Fries, net als ikzelf en ik had er alle vertrouwen in, misschien door de taal!

   Verwijderen
  2. Enne. Er komt niks ongezien ( door het personeel of eilanders )de boot op en af .
   Die letten daar echt wel op

   Verwijderen
 3. Fijne vakantie! Geniet er maar lekker van

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat moet verhuurder Nobel zijn geweest!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nobel is vast ook lief, maar het was Metz.

   Verwijderen
  2. Dat klopt, we zitten namelijk (bijna altijd) op Klein Vaarwater in Buren en daar is Metz het dichtste bij.

   Verwijderen
 5. Als je ooit op Ameland bent geweest dan weet je dat je daar niet argwanend op hoeft te stellen. Super aktie van die eilander hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Amelanders zijn zulke toffe mensen, tenminste de Amelanders die ik ken. Het heerlijke van die boot is dat je alle sores op de wal achterlaat en volkomen relaxt en bevrijdt van tijd kan vertoeven. Een van mijn Amelander kennissen heeft op de wal ook wel eens last van een Amelands kwartiertje, neemt het niet zo nou met de tijd en dat is in je vakantie heerlijk! Veel plezier daar en geniet van zon strand en mooie mensen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ben er nog nooit geweest, maar klinkt heel erg prettig. Veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wij gaan in 2019 weer maar Ameland, een verslaving. Het is heerlijk daar.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dit jaar al 6 weken op Ameland geweest en daar komen nog zeker 2 weken bij! Supereiland, super-eilanders!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Als je een man van rond de 75 ziet kamperen in een klein tentje, in gezelschap van een puberjongen van 15 die zich van eiland naar eiland verplaatsen per fiets en nu op ameland zijn....zijn dat mijn vader en mijn jongste zoon :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat lief! Dat hebben mijn (schoon)ouders nooit gedaan!

   Verwijderen
  2. Ja geweldig hè, hij heeft dit met al mijn drie zonen gedaan, met de jongste doet hij het het langst, voor het 8e jaar nu!

   Verwijderen