woensdag 1 augustus 2018

Zuinig op vakantie?

Op vakantie geef je altijd meer geld uit dan thuis. Want je hebt reiskosten en verblijfskosten en het leven in een vakantieoord is altijd duurder.  In mijn geval: 2 weken huur van het vakantiehuis kost voor mij meer dan een maandloon. Waddeneilanden zijn in het hoogseizoen nu eenmaal duur!
Je moet er nog met de boot naar toe, je neemt of de auto mee of je zet hem op een parkeerplaats bij de afvaart van de boot en daarnaast zijn de boodschappen duurder dan thuis.

Maar ..... het is heerlijk op het eiland en ik vind het dat geld meer dan waard.
Even helemaal uit de dagelijkse sleur en we treffen het tot nog toe heel erg met het weer. Prachtig weer, niet te heet, niet te koud. Dat krijgen we er helemaal gratis bij!
De kinderen genieten en zagen er echt naar uit! En ik natuurlijk ook!
Een volgend jaar doen we het beslist weer. Misschien volgend jaar of het jaar daarna, dat hangt er van af of er bij mijn dochters sprake zal zijn van gezinsuitbreiding. Bevallen of kraamtijd op Ameland lijkt me geen goed idee! Er zijn nu nog niet meer kleinkinderen op komst, maar het is wel de bedoeling dat er meer komen, maar de timing heb je niet in de hand en ook niet of er meer komen.

We zijn tot nog toe zuinig. Mijn dochter en schoonzoon eten strikt veganistisch en ik deze weken dus ook. We aten tot nog toe alleen in het zomerhuis, geen ijs, geen kibbeling, geen etentjes buiten de deur. Het is heel gezond en zuinig om zo te eten!
We zouden nog wel eens patat kunnen halen, maar dan zonder mayo en ook geen kaassoufflé. Er zijn ook restaurants die een veganistisch gerecht serveren, maar dan is er vaak geen veganistisch voorgerecht en ook geen veganistisch toetje. Voor zover er een veganistisch aanbod is, is dat vaak maar 1 gerecht en moet je dus allemaal hetzelfde eten. Waarschijnlijk gaan we het wel doen, maar dan in twee- of drietallen en zonder de kindjes. Voor hen duurt het eten veel te lang en het is aan 1,5 jarigen totaal niet besteed.

11 opmerkingen:

 1. Patat met curry en uitjes is ook lekker :-)
  Klinkt gezellig bij jullie. Fijne vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijne vakantie! Ik heb het voordeel dat mijn schoonouders op Texel wonen. We proberen om de maand heen te gaan

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Weet je dan ook zeker dat de patat in plantaardig vet worden gebakken en er geen andere produkten in worden gefrituurd

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bij zelf eten maken, weet je zeker wat er op je bord ligt als je de etiketten(voor zover aanwezig) gelezen hebt.
   Dat weet je bij de horeca nooit helemaal zeker. Dat is een kwestie van vertrouwen.
   Dat vertrouwen is niet alleen het vertrouwen dat ze niet met opzet dierlijke producten geven, maar ook dat ze dat niet per ongeluk doen, omdat ze niet weten dat zuivel, ei en honing niet veganistisch zijn (en in feite veganistisch met vegetarisch verwarren). Of inderdaad dierlijke vetten gebruiken om in te bakken of voor de saus.

   Verwijderen
 4. Wij hebben een staycation dit jaar en geven heel weinig uit. Maar eerlijk gezegd komt dat ook door de bijzonder hoge temperaturen; het is te warm om van alles te ondernemen. Volgend jaar hopelijk iets koeler en actiever, dan maar iets duurder.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Misschien kom ik je wel tegen, ik zit vanaf zaterdag op Ameland. Voor de eerste keer. Toevallig ook op Klein Vaarwater en ook de fietsen bij Metz gehuurd. Heb je nog goede tips voor mij?
  Ik kom met mijn meiden van 9 en 7. Die gaan volgens mij met name voor het zwembad en het strand. Hoop dat het weer zo blijft als jij beschrijft!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Strand en zee zijn altijd fijn voor kinderen. Als het heel zonnig en heet is, dan zou ik naar de vleijen gaan. Ook water en zand, maar ook schaduw en speeltuin-dingen, zoals klimtoestellen, glijbanen en schommels.

   Verwijderen
  2. De Vleijen is tussen Buren en Nes.

   Verwijderen
  3. Dank je wel! Groet Wendy

   Verwijderen
 6. Wij zijn ook lekker thuis dit jaar.
  Doen wel leuke dingen en geven ook wat extra geld uit.
  maar zeker niet meer dan een vakantie kost.

  BeantwoordenVerwijderen


Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige en/of onnodig kwetsende reacties naar mij of anderen worden geweigerd. Over niet geplaatste reacties ga ik niet in discussie.