donderdag 9 augustus 2018

Hoe was het op Ameland?

Ik ben nog steeds op Ameland en ik moet zeggen, het is heel fijn om hier te zijn. De schone lucht is heel goed voor mijn luchtwegen.

Maar......... het was tot nog toe wel bloedheet, ondanks dat het koeler was dan verder naar het oosten van Nederland. Vaak voelden we ons gedwongen om overdag binnen te blijven om te zorgen dat de kleintjes van 1,5 jaar het niet te heet hadden of in de zon verbrandden. Aan het einde van de middag gingen we naar zee of een stukje fietsen.
Slapen hebben we tot nog toe uitsluitend gedaan onder een dekbedhoes en die warme dekbedden zijn  niet gebruikt. Veel te heet!
Ik heb het nog nooit meegemaakt dat het in mijn vakantie op Ameland zo warm was!
Altijd was het 's avonds tijd voor een trui of een vest of zelfs een jas, nu was 25 - 28 graden heel gewoon!

Sinds gisteren is het weer veranderd, het is koeler en minder zonnig. Heerlijk! Eindelijk weer eens "gewoon" zomerweer. Van mij mag dit blijven!

6 opmerkingen:

 1. heerlijk he , deze temperatuur, en een heerlijk fris windje
  je komt gewoon weer bij nu !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn dat je het leuk hebt gehad. :-) Ik haal ook weer opgelucht adem nu het weer koeler is. Het was op een bepaald moment 35 graden in mijn woonkamer en dat koelde ook haast niet af. Niet zo grappig meer. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vandaag en gisteren al koeler dus hoop dat jullie nu lekker genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk hier op Ameland! Gistermiddag geëindigd in de Vleijen, heel leuk, dank voor de tip! Daarvoor naar het Natuurmuseum geweest, erg leuk en goed koel. Lekker op de fiets.
  Met de warme dagen zijn we eerst naar het strand gegaan en na de siësta naar het zwembad, of andersom. En er wordt veel georganiseerd op het park waar mijn meiden graag aan meedoen. We hebben het bijna druk! Groetjes Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wij zijn zondag een dagje naar Ameland geweest. Wat was het heerlijk! Fijn gefietst naar de vuurtoren en weer terug, naar de Vleijen geweest, was ook erg leuk om daar even te zijn. Lekker ergens gegeten en toen snel weer naar de boot! Fijne dagen nog daar.

  BeantwoordenVerwijderen