woensdag 30 januari 2019

Ik mag weer!

Van de belastingdienst heb ik zowel digitaal als per brief een uitnodiging gekregen om mijn aangifteformulier digitaal in te vullen!
Ze zijn lekker vroeg, want aangifte kan vanaf 1 maart. Ik heb alle jaaropgaven al binnen, dus ik kan er in maart direct aan beginnen.

Als ik de aangifte voor 1 april indien, dan krijg ik gegarandeerd voor 1 juli bericht. Anders wordt het later.  Indienen kan tot 1 mei en mocht dat niet lukken, dan kun je uitstel aanvragen. Dat laatste heb ik nog nooit gedaan, er was nooit aanleiding toe.

Ik vermoed dat ik weer een flinke aanslag krijg, meer dan afgelopen jaar. Ik kreeg in januari 2017 een voorlopige aanslag en moest over heel 2017 alvast een bedrag betalen. Toen, in januari 2017, betaalde ik alvast voor 2017 ruim 500 euro + achteraf nog een bedrag. Vorig jaar om deze tijd heb ik geen voorlopige aanslag ontvangen, dat kwam omdat ik in de loop van 2018 AOW zou gaan ontvangen en daarom konden ze geen voorlopige aanslag vaststellen. 
Omdat ik pas vanaf 6 december AOW ontving en dus maar een paar weken in 2018 in een ander belastingtarief zat, denk ik dat de definitieve aanslag ook echt een aanslag op mijn portemonnee spaarrekening gaat worden.
We gaan het zien hoeveel belasting ik te weinig heb betaald!

7 opmerkingen:

 1. Sneu dat je waarschijnlijk nog zo veel belasting moet betalen!
  Daar gaat je vakantietoeslag!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het valt wel mee hoor, met die sneuheid. Ik heb sinds een aantal jaren een spaarrekening met de titel belastingdienst. Ik beschouw het geld dat daar op staat niet echt als dat van mij. Het is hooguit tijdelijk van mij, maar uiteindelijk gaat het geld naar de belastingdienst en wordt het geld gemeenschapsgeld.

   Verwijderen
  2. Mooi om het zo te zien. Mijn oma zei altijd dat als je veel moest betalen, je blijkbaar ook meer dan genoeg verdiend had. Dat houd ik graag in ere. Zelf krijg ik altijd terug eigenlijk door loonheffingskorting. Dat gaat ook linea recta naar mijn spaarrekening, behalve het jaar dat ik het in onze verhuizing stak. Ik ben nu gewisseld van banen, dus ik ben wel benieuwd hoe dat uitpakt.

   Verwijderen
 2. Hier hoeven we nooit te betalen eigenlijk. We laten de teruggaaf van de hypotheek jaarlijks uitbetalen. Dat is altijd royaal genoeg gebleken om eventuele terugbetalingen te compenseren en nog over te houden. Even afwachten dan maar en goed dat je een aparte spaarrekening ervoor hebt. Als je dan toch al weet dat het komt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb gisteren een flink bedrag naar de Belastingdienst overgeboekt van de BTW. Wat een gedoe is dat toch altijd. Bloggen vind ik leuk, maar dat administratieve gedoe vind ik echt drie keer niks. En ik ben er ook niet goed in.

  nicole@huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen


Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige en/of onnodig kwetsende reacties naar mij of anderen worden geweigerd. Over niet geplaatste reacties ga ik niet in discussie.