dinsdag 5 februari 2019

Openingsdatum Lidl eindelijk bekend!

Al weer héél lang geleden meldde ik jullie dat er hier in de buurt een Lidl komt.
En dat duurt maar en dat duurt maar. Nog steeds is deze winkel niet open. Het moment dat het zich in de wijk rondzong dat er een Lidl zou komen, is wel 1,5 jaar geleden.

Maar nu ineens komt er toch schot in! Deze winkel van de Lidl komt op hetzelfde plein als de AH. De AH is in het afgelopen jaar aan de buitenkant verbouwd en er zijn winkels verdwenen en die winkelruimte van de oude winkels is toegevoegd aan de AH winkel, de AH beschikt nu over meer vloeroppervlak, maar dat vloeroppervlak moet nog worden ingericht. Vanaf 8 februari gaat de AH dicht en ben ik aangewezen op andere winkels in mijn wijk.  Het wordt een beetje behelpen. Want dan zijn er nog maar 2 winkels in mijn buurt, een Coop en een Aldi.
En daarna gaan zowel de AH als de Lidl op 20 februari feestelijk open en heb ik in mijn nabije omgeving weer 4 winkels tot mijn beschikking.
Wat een luxe eigenlijk!

Minder leuk:
er is aangekondigd dat ze in de nieuwe AH vrijwel alleen zelfscan kassa's hebben. Ik blijf tot nu toe altijd ver verwijderd van kassa's waar je alles zelf moet doen. Hoe krijg je je koopzegels en hoe krijg je je actiezegels of actieplaatjes? Nu lijkt het er op dat ik gedwongen word om er aan mee te doen. Het lijkt me dat je bij zo'n volledige zelfbediening ook niet contant kunt betalen en alleen nog maar kunt pinnen. Ook daar ben ik niet zo gelukkig mee. Ik mag altijd graag met muntjes en briefjes betalen.

Daarnaast: het vers-assortiment was een week voor de sluiting van de AH al flink uitgedund. Op alle schappen van vers artikelen of deuren van vries- en koelkasten staat een excuus dat ze niet meer alles kunnen leveren. Ze zijn gewoon de winkel aan het leeghalen waar je bij staat. In de diepvries is weinig keus meer en ik heb een medewerker gezien die de vleesvervangers inpakte in een kratje om naar elders te brengen. Gisteren wilde ik 2 dozen diepvries boerenkool halen. Er was helemaal niets meer!

22 opmerkingen:

 1. sluit me helemaal aan en we blijven kenbaar maken dat we ook gewoon met een levend persoon aan de kassa willen ontmoeten en afrekenen!
  We blijven onze mening verkondigen en we gaan aan het langste touwtje trekken!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nog maar twee winkels in je omgeving? Meer heb je m.i. ook niet nodig. Als het mooi weer is kun je per fiets nig wel 10 andere winkels bereiken en bij slecht weer vind ik 2 winkels meer dan genoeg!
  In Australië zijn in alle grote supermarkten zelfscan kassa’s geplaatst. De helft alleen voor plastic, de andere helft voor contant geld. Er loopt altijd een vriendelijke winkelbediende bij deze kassa’s om mensen te helpen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee echt dacht ik toen ik het las.. dichtstbijzijnde (winkel met eten) is een tankstation op drie kilometer. 1 Supermarkt op 5 kilometer. Al het andere en meer Supermarkten op 12 kilometer.

   12 dagen dicht.. ik doe eens per maand boodschappen met de auto. En dan na twee weken vers fruit en groente ophalen op de fiets. Ze zouden het bij mij ongemerkt kunnen sluiten en openen.

   Verwijderen
  2. Ik realiseer me heel goed dat het een enorme luxe is, zo veel supermarkten in mijn omgeving! Dat is het voordeel van de stad. In het dorp waar mijn schoonmoeder woonde, was helemaal geen supermarkt, er was alleen nog een slager (inmiddels ook opgeheven). Een paar keer per week kwam de rijdende SRV wagen langs, maar verder niets. Mijn schoonmoeder moest kilometers verderop haar boodschappen doen, maar betrok soms gewoon alles van de SRV en de slager. Het voordeel van de slager was dat ze haar de (telefonische) bestelling thuis afleverden en de SRV kwam ook aan huis. De slager was naaste familie, ik weet niet of ze anders zo luxe bediend was.

   Verwijderen
 3. Bij ons op het dorp was afgelopen zaterdag de emte voor het laatst open. Wordt omgebouwd tot Jumbo. Betekent dat we 3,5 week geen supermarkt in het dorp hebben. Wat dat betreft verkeer je nog in een luxe positie ;). Ook hier halverwege vorige week bijna alle boodschappen op. Wat wel leuk was: afgelopen zaterdag mocht alles wat nog in de winkel stond weg met 50% korting. Je kunt wel raden hoe druk het was toen de winkel om 8 uur nog een keer open ging!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Behelpen met twee supermarkten in de omgeving? Dat lijkt me een beetje overdreven. Aan 1 supermarkt heb je toch al genoeg? Twee is luxe in mijn ogen. En die angst voor zelfscan kassa is niet nodig, nog nooit zo fijn gewinkeld als met een zelfscanner. We zijn net verhuisd en hebben een supermarkt zonder zelfscan nu, ik mis het!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voor mij is het wel behelpen. Ik kom niet vaak bij de Coop en de Aldi is net verbouwd en alles staat op een andere plaats dan ik gewend was. Ik ben na die verbouwing 1x bij de Aldi geweest.
   Het behelpen bestaat dus voornamelijk uit het me suf zoeken naar artikelen die ik nodig heb.

   Verwijderen
  2. Zelf scannen is ideaal maar het afrekenen doe ik gewoon bij een medewerker, verder winkel ik 1x per week bij mijn Plus. Ik heb een hekel aan boodschappen en wat ik bij de Plus kan kopen, koop ik daar.

   Verwijderen
  3. Behelpen als in 'alles staat op een andere plaats dan ik gewend ben' is wel heel herkenbaar en heel irritant. Het schijnt dat mensen meer kopen als de supermarkt zijn indeling omgooit. Ik vind het hoog irritant.

   Verwijderen
 5. Hier een kleine dorpssupermarkt, ideaal voor een vergeten pak melk of wat kleine boodschappen, maar m'n dagelijkse boodschappen haal ik een dorp verderop (4/5 km) en daar zit dan een Aldi, AH, Jumbo dicht bij elkaar en een Dekamarkt een paar straten verder. In een ander dorp de andere kant op zitten een Aldi, Jumbo bij elkaar, verderop een Dekamarkt en AH. Ik heb echt een hekel om naar alle supermarkten te gaan. Om die reden winkel ik bij 1 en doe ik alle boodschappen daar. In een hoge uitzondering wil ik de straat oversteken als ze iets niet hebben (zoals laatst bijv. blauwe muisjes voor de geboorte van zoonlief), maar verder vind ik tijd besparen ook heel handig ;)...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heerlijk zoveel winkels in de omgeving vind ik. Ik hop ook van de een naar de andere winkel op mijn boodschappendagen Als ik alleen boodschappen doe scheelt het me een hoop. Als ik met hubbie boodschappen doe.. .. Laten we zeggen dat ik dan meer uitgeef😜. Ik doe ook nog het meeste op de fiets, dus soms fiets ik 3 keer naar het dorp. Kost veel tijd, dat dan weer wel. Maar ik krijg wel lekker veel buitenlucht. Wij hebben de
  Aldi, jumbo. Deen en AH. Het meeste haal ik bij de Ah en de Deen.verder op de markt en als ik in de stad ben ga ik langs de lidl voor de koffie.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Bij ons in het "dorp" Leidschendam/Voorburg ( 80.000 inwoners) is helemaal geen Lidl! De dicht bijzijnde is 10 km verderop in Nootdorp of de andere kant op naar Den Haag notabene bij de Haagse Markt!
  Wij willen ook een Lidl voor de verse groente en fruit!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Na het AH-zelfscannen staat bij ons altijd een medewerker die vraagt of je nog zegels of spaardingen wilt. Koopzegels weet ik niet, die spaar ik niet. Volgens mij is het bijna nergens 100% overigens, er zijn zelfscan kassa's en gewone kassa's. Uiteraard zijn dat wel alleen pinkassa's, dus als je contact wilt, dan moet je toch in de rij. Maar die keuze is er volgens mij nog overal.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Fijn voor je dat er een Lidl komt. Verder begrijp ik het probleem niet zo. Aldi is ook prima en je ziet heus wel waar alles staat, als ervaren supermarktbezoeker ! Het hoeft toch niet altijd vlug vlug vlug. Ik vind het zelf wel leuk om eens naar een andere supermarkt te gaan, altijd maar dezelfde gaat ook vervelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Als plattelandsmens moet ik toch even gniffelen om een Lidl die tien kilometer verder is. Ik denk dat, ja, dus? Ik ga hier regelmatig 17 km verderop naar de Lidl, op de fiets. Nee, niet als het sneeuwt of pijpenstelen regent, dat hoeft ook niet, gebeurt zelden.Ik plan die bezoekjes wel als het droog is, met boodschappenlijst want iets vergeten is onhandig.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. In Nederland is men nogal verwend met supermarkten. Wij hebben hier sinds 1,5 jaar een supermarkt in het dorp en dat maakt dat we niet 25 of 40 km verderop onze boodschappen hoeven te doen. Neemt niet weg dat wij 1x per maand de meeste boodschappen halen en soms als iemand naar de stad gaan iets van de aanbieding. Het is maar net wat je gewend bent. Cisca Servie

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Binnen 5 km hebben wij de keuze uit een Jumbo, AH, AH XL, Dirk, Deen, Vomar, Hoogvliet, Dekamarkt, Eko plaza, Aldi en Lidl. Heel prettig als je van budget shoppen houdt :-).

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Lidl heeft goede producten zoals wasmiddel, vaatwastabletten, dag- en nachtcreme,die altijd goed beoordeeld worden door de consumentenbond en goedkoop zijn. Chocolade,30+ kaas en verse melk zijn ook erg goed. Zeker de moeite waard. Vindd e winkel netter dan de lidl. Verder ook veel biologische producten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ?? Vind je de Lidl netter dan de Lidl? Misschien bedoel je een andere winkel?

   Verwijderen
 14. Er zal vast nog wel een kassa zijn voor contante betaling. Als daar maar vaak genoeg mensen gaan staan (ook als er een rij is)dan zal deze ook wel blijven.
  Ik kies nog steeds voor de gewone kassa, ook als daar een rij staat en bij de pinkassa niet.
  Zelfscannen doe ik alleen als ik bij Ikea een paar spullen heb. Dus dat is 1 of 2 keer per jaar.
  In m'n uppie kan ik het plastic geld niet tegenhouden, maar ik doe m'n best. ;-)
  loesje

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Lidl heeft zeer zeker producten van goede kwaliteit, maar ligt qua prijsniveau hoger of gelijk aan AH. Dus zoveel valt er niet te besparen. Wij hebben hier Lidl, AH en Dirk op tien minuten loopafstand. Dus Dirk en AH krijgen eeen steeds groter aandeel van het boodschappenbudget. Op dit moment krijgen ze elk een derde van het boodschappenbudget. In het verleden kocht ik echt voor 99% bij Lidl, omdat ze zo goedkoop waren. Wanneer de indeling weer eens veranderd wordt bij de supermarkt ben ik door irritatie zo de winkel uit en besteed mijn geld bij een andere winkel. LZV

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Nu ik sinds begin december zo goed als volledig plantaardig eet (op hier en daar vast wel een foutje na) en ik daar nog wel mijn draai in moet vinden zoek ik het nog wel regelmatig in vleesvervangers.

  Nu greep ik 2 weken mis, ik wilde stampot maken met Vivera spekcjes.. (Want tja dat is lekker voor de bite, gezien ik er geen "bijgerecht" bij eet)
  Alleen die had ik niet meer liggen... Nu moest ik de volle pond betalen, niet erg, ik kan het gelukkig missen.

  Maar daardoor dacht ik oke ik moet dat even wat slimmer in gaan kopen, ik begin langzaam te merken welke producten ik graag eet en gebruik in mijn gerechten.

  Vivera (vegan) is zo nu en dan in de aanbieding 3 voor 5 euro of 2 voor 3 euro. Scheelt nogal tussen per stuk varierend tussen de 2,50 en 4,50 (en ik dus 3,07 geloof ik betaalde voor het pakje spekcjes, voor die prijs heb ik er in de aanbieding 2)

  Dus ik vorige week naar de Emte een dorp verder op, want die hadden 2 voor 3, nou niets dus, ja normaliter hebben ze dus 4 keuzes, waarvan 3 ervan Vega ipv Vegan zijn. Dus ik hup op naar de Vomar die zou ze ook in de aanbieding hebben. Daar greeg ik iets minder mis, maar nog niet mijn gezochte spekcjes haha.

  Wat ik bedoel te zeggen is dat je niet altijd voor je spullen in elke supermarkt terecht kan. Dus zomaar zeggen dat je in elke supermarkt wel voor alles terecht kan gaat niet echt op.
  Tuurlijk als je geen dietwensen hebt dan kom je zeker heen erg ver. Ik eet alleen momenteel dus plantaardig/vegan ivm extreme maagklachten, geen keus dus maar een moetje omdat ik hiermee merk beter mijn eten binnen te (kunnen) houden.

  Nou heb ik het geluk dat in mijn kleine stadje ik op fiets afstand al genoeg keuzes heb qua supermarkten. Voor de 2 bovengenoemde moest ik echter naar Utrecht en naar een dorp 15 km hier vandaan.

  Nou vind ik het zelf altijd wel leuk om in een nieuwe supermarkt te kijken, alhoewel ik al snel merk of ik me daar "fijn" voel en dus kan slagen of juist niet. Zo viel de Emté waar ik kwam enorm tegen, en de Vomar (waarschijnlijk ook gezien de locatie) viel me weer aardig mee! Daar ga ik wel zo nu en dan vaker heen nu.

  Zelfscan ben ik ook nog niet zo van, doe het sporadisch, meer gewoon omdat ik het nog niet ken en ondanks dat ik super netjes, overzichtelijk en eerlijk ben ben ik daardoor juist enorm bang dat ik per ongeluk ooit een keer ga vergeten iets te scannen.
  Maar als ik straks geen keus meer heb, of weinig keus, zal ik het zeker vaker gaan gebruiken. Kwestie van wennen.

  BeantwoordenVerwijderen


Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige en/of onnodig kwetsende reacties naar mij of anderen worden geweigerd. Over niet geplaatste reacties ga ik niet in discussie.