vrijdag 29 maart 2019

Een wereld van verschil: de klok niet horen tikken of wel

Zonder hoortoestellen hoor ik mijn klok helemaal niet en met de toestellen hoor ik de klok heel luid tikken. Het geeft voor mij aan hoeveel gehoorwinst ik kan halen met mijn hoortoestellen.
In het afgelopen half jaar waren beide toestellen defect. Het ene werd in september gerepareerd en het andere in februari. Volgens mij was dit laatste hoortoestel al eerder defect en had ik er nauwelijks meer profijt van, maar volgens de audicien was er niets aan de hand, dus ik ben weer naar huis gegaan met het defecte toestel totdat ik er echt genoeg van kreeg en dacht, nu wil ik toch een reparatie! De conclusie was wel degelijk dat er iets grondig stuk was, ik had waarschijnlijk meer moeten drammen om een reparatie gedaan te krijgen.

Hoe dan ook, het gerepareerde toestel kwam terug zonder het ooranker dat ik op het toestel heb zitten. Met ooranker blijft het toestel beter in mijn oor zitten, dus die wil ik graag terug. Blijkbaar is het oude weggedaan bij de reparatie. De dame van de balie zet er een nieuw ooranker op en ik plaats het toestel in mijn oorschelp. Volgens mij zit het ooranker een halve slag gedraaid, het ankertje werkt niet naar behoren en dat zeg ik tegen haar. Nee hoor, volgens haar is het zo goed en moet de kunststof nog even wennen aan mijn oor. Ik heb er zo een paar dagen mee gelopen, steeds mee zitten prutsen en toen gedacht: wat een onzin, hij moet wel degelijk een halve slag gedraaid en toen was het goed!

Blijkbaar was ik overtuigd van de deskundigheid van deze dame, terwijl ze het in feite helemaal niet goed wist. Volgende keer toch maar eerder omdraaien en niet vertrouwen op de deskundigheid van anderen!
Beide oorankertjes goed geplaatst

Rechter oorankertje fout geplaatst

5 opmerkingen:

  1. Ik laat ook ook te vaak afbluffen en wegsturen helaas. Toch is het ook wel onthutsend dat de zogenaamde experts er dus zelf vaak ook niet genoeg van weten eigenlijk... Fijn dat alles nu weer goed werkt!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb 2 hoorapparaten voorgeschreven gekregen door de audioloog op het ziekenhuis. Ten eerste omdat ik niet goed meer hoor en ten tweede zou het kunnen werken om minder last te hebben van tinnitus waar ik al jaren last van heb. Bij Beter Horen hebben ze mij de apparaatjes aangemeten, maar de oorankertjes zaten niet goed. De mevrouw heeft ze er maar afgeknipt want zonder kon ook zei ze. Ik twijfel er nu aan of zij ze soms ook verkeerd eraan heeft gezet. Ik heb er geen verstand van want ik zit nog in de proefperiode.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Als het dopje in het oor goed blijft zitten, kun je zonder ankertje. Ik vind een groot dopje vervelend, en heb een maatje kleiner met een ankertje. Maar dat ankertje moet je ook aan wennen, zit niet meteen lekker

      Verwijderen
    2. Ik heb ook kleine dopjes. Grotere zijn al na anderhalf uur pijnlijk. De oorankers moeten in het verlengde liggen van de buisjes met de luidspreker.

      Verwijderen
    3. Bedankt voor de informatie. Alles is nog zo nieuw voor mij.

      Verwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.