vrijdag 14 juni 2019

De vakantiebieb voor E-books

Op dit moment mag ik als lid van de bibliotheek 10 E-boeken lenen voor mijn e-reader. Ik moet ze 21 dagen lenen, korter kan niet en na die 21 dagen heb ik geen rechten meer om ze te lezen. Dat is soms heel verveld, want dan heb ik te snel 10 boeken gelezen en mag ik soms wel een week niets downloaden! Ik zou willen dat er de mogelijkheid was om boeken weer in te leveren als ik ze uit had, maar dat kan op dit moment niet.
Natuurlijk kun je een boek wel opnieuw lenen als je het na die 21 dagen nog niet uit hebt. Dat heb ik wel eens gedaan als ik weinig tijd voor een boek had en te veel boeken gedownload had om alles te kunnen lezen.

Gelukkig is er voor veel-lezers ook nog zoiets als de vakantiebieb!  Dan mag je meer E-boeken lenen en op je E-reader zetten.

Nu is blijkbaar de vakantieperiode nog niet begonnen, maar vanaf 1 juli mag ik tijdens de vakantiebieb-periode 50 boeken downloaden! Geen gesjouw met kilo's boeken, alles mag digitaal op de e-reader!

Update: Ik heb nog eens verder doorgeklikt en dan blijkt het volgende: de VakantieBieb is ook voor niet-leden van de bibliotheek toegankelijk, alleen de boeken die je kunt lenen kunnen niet op je e-reader geplaatst worden, maar alleen op je smartphone of tablet.
Dus ik heb er voor mijn e-reader helemaal niets aan. Maar voor alle mensen die geen lid zijn en boeken op hun tablet of smartphone willen lezen, kunnen dus naar hartenlust lenen en lezen.

10 opmerkingen:

  1. Ik heb 1 keer een boek gedownload via de bieb, maar dat was best een gedoe vond ik vanwege het aparte bestand. Uiteindelijk is het me wel gelukt, maar ik vond het eerst wel lastig. Het zou inderdaad handig zijn als je ze ook weer kon 'inleveren' : )

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, je hebt een speciaal programma nodig om de boeken te kunnen downloaden. Mijn dochter en schoonzoon hebben dat voor mij geregeld toen ik de e-reader van hen kreeg.

      Verwijderen
  2. Ik lees wel eens e-books op de laptop, dat gaat tot nu toe makkelijk. We hebben nu ook een tablet, dus ik moet me er eens in gaan verdiepen of dat ook makkelijk gaat, want dan scheelt het zeker met kilo's boeken op vakantie

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat gaat op de tablet heel makkelijk. Even de App ophalen in de App store en dan wijst het zich vanzelf. Ik lees al jaren zo mijn boeken van de bieb. Groet van Els Bosch

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ken je de app VakantieBieb al? Die is ook voor mensen die geen lid zijn van de bieb en daarin staan allerlei boeken (20 of 30 geloof ik) voor volwassenen en kinderen. Het deel voor kinderen is al beschikbaar (vanaf 1 juni) en de boeken voor volwassenen komen per 1 juli online. Daar zijn ze tot eind augustus gratis te lezen. Er staan ieder jaar weer nieuwe en oudere boeken tussen!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wauw lees jij echt 10 boeken binnen 3 weken?? Ik haal 1 boek per 2 maanden uit de bieb (moet dus altijd verlengen...). Ik heb zo weinig tijd om te lezen.
    Gelukkig kan ik als lid wel weer gebruik maken van de Luisterbieb, die sinds een jaar eindelijk eens serieus wat keuze hebben.
    Samen met mijn Audible abonnement, luister ik wel 1 tot 3 luisterboeken per week. Want die kan ik luisteren terwijl ik huishoud/tuinier etc. Alleen stofzuigen blijft vervelend, herrie en je verstaat niets van je boek. Alle andere klussen zijn ineens leuk, als je ondertussen lekker kan luisteren.

    Ik heb geen e-reader en e-books op mijn telefoon lezen lijkt me niets. Dus de gewone boeken haal ik nog steeds in papieren uitvoering, en af en toe is dat best lekker, om met een ouderwets boek in je handen te zitten.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. De app is superhandig. Je kunt 50 boeken voor je kids en 50 boeken voor jezelf lezen en zelfs downloaden. Ik heb deze app aanbevolen in het buurthuis en een aantal mensen die normaliter weinig leest, zijn nu aan het lezen geslagen.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Moet je de 10 boeken tegelijk downloaden? Misschien kun je er 5 doen en later weer 5? Dank in je overlappend lezen en hoef je niet zo lang te wachten?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nee hoor, ik download meestal 1 of 2 gelijktijdig. Ik kan nu even niets meer downloaden, maar overmorgen mag ik weer een nieuw boek uitkiezen! Vier weken geleden koos ik een boek met 1175 pagina's.
      Het was een vierluik van boeken die je ook afzonderlijk kon downloaden. Net iets voor mij om dus eigenlijk stiekem 13 boeken te nemen. Leest lekker weg ;-)

      Verwijderen
  8. Daantje je kunt met je tablet naar de plaatselijke bibliotheek gaan. Daar helpt men je verder met het downloaden van e-books. Als je eenmaal weet hoe het moet dan is het niet moeilijk meer. Veel (e-)leesplezier gewenst!

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.