maandag 10 juni 2019

Monitor PC stuk

De monitor van mijn computer is kapot! Het begon er mee dat hij zo nu en dan uitviel, dat gebeurde eens in de 3 maanden of zo. Ik drukte op de uit-knop en dan weer op de aan-knop en dan deed hij het weer.  Geen goed teken natuurlijk! De afgelopen week begon het beeld aan de linkerkant regelmatig te trillen en viel het beeld vaker weg. Ik dacht eerst nog dat het aan de VGA aansluiting in de computer lag, de stekker zat namelijk een klein beetje los, maar helaas bleek dat het niet te zijn, hij is gewoon kapot. Vanaf gistermiddag kon ik er niets meer mee!

Op zich had ik niet een heel dure 22 inch monitor , hij kostte in april 2012 honderd euro. Dus de monitor kostte mij de afgelopen 7 jaar nog geen twee tientjes per jaar. En reken maar dat ik er veel op gewerkt, geblogd en gecomputerd heb. Die monitor heeft honderden uren aan gestaan. Zo gek is het dus niet dat hij het nu niet meer doet.

Ben ik even blij dat ik begin vorig jaar een laptop kocht, anders had ik deze blog niet kunnen schrijven! Nou ja, ik heb ook nog een smartphone, maar om daar nu een blogje op te schrijven lijkt me heel omslachtig.

Jongste dochter heeft recent een heel goede 24 inch monitor gekocht waar ze zeer tevreden over is. Ze heeft uitgebreid, o.a. op tweakers, nagezocht wat voor haar de beste keus was. Ik dacht: daar maak ik gebruik van en koop zo'n zelfde. De monitor is wel 2 keer zo duur dan mijn vorige, maar ja, dat was 7 jaar geleden en ik heb nu meer geld. Destijds was ik nog volop bezig mijn hypotheek af te lossen. Nu kan ik mij wel een fijn groot beeldscherm permitteren, er stond nog genoeg op mijn spaarrekening.
Morgen word hij bezorgd!

3 opmerkingen:

  1. Ik ben mijn televisie als monitor gaan gebruiken. Als ik gemiste tv wil kijken, dan kan dat op de normale grootte.Voor de rest gebruik ik ook de laptop.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een fijne werkplek is zeker de moeite waard! Voor mij typt het niet echt lekker op een laptop.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik heb geen computer meer, alleen een laptop. Zo fijn!

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.