zondag 14 juli 2019

Toch maar weer een dekbed tevoorschijn halen?

Wat ik merk, is dat ik nu ik ouder ben, slechter tegen temperatuurwisselingen kan. Ik heb het sneller te heet of te koud. Vroeger sliep ik de hele zomer onder het zomerdekbed. Helemaal geen probleem. Nu heb ik het snel te warm en dan vervolgens weer te koud.

Toen het zo heet was, heb ik mijn zomerdekbed gelucht en opgeborgen. Daarvoor in de plaats kwam een laken en voor iets koeler een dunne katoenen deken. Maar de afgelopen week was dat niet warm genoeg. Ik pakte er een dunne fleecedeken bij, maar ook dat was nauwelijks warm genoeg!
Het totaal is blijkbaar toch aanzienlijk koeler dan mijn wollen zomerdekbed.
Toen het heet was, was het 28 graden in de slaapkamer, aanzienlijk warmer dan beneden in de woonkamer, waar het niet meer dan 24 graden werd. De afgelopen dagen was het maar 18 graden meer in de slaapkamer. 
Wat nu?
Toch maar weer het zomerdekbed tevoorschijn halen?
Je zult zien dat het dan toch ineens weer warm wordt! Ik denk dat ik eerst maar mijn winterpyjama uit de kast haal. Eigenlijk is dat een winternachtpon met een losse pyjamabroek. Dat is waarschijnlijk wel warm genoeg! Ik verschoon laken en hoeslaken en laat de zomerdekens liggen!

7 opmerkingen:

  1. Hier ook enkel het dekbedovertrek zonder dekbed op het bed. Manlief. Vindt prima maar ik te koud. Ik heb nu een deken aan mijn kant gelegd.de dekens zijn nog van de kids geweest toen ze als baby in het ledikantje lagen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Aaf, wat komt me dat bekend voor... Dat heb ik al jaren. Voor mij is een dekbed overigens altijd te warm, zomer of winter, dus ik werk met gewone lakens. En er ligt een hele stapel dek klaar: wollen deken, katoenen deken, fleece deken, iets extra's over mijn voeten, alleen of in combinatie. En dik of dun nachtgoed. Bijna elke nacht iets anders!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Herkenbaar! Aan het begin van de nacht ligt er vaak meer dek op mijn bed, dat gooi ik er dan halverwege de nacht af. Niet altijd, in geval van alleen een lakentje en geen pyjama en de ramen tegen elkaar open, trek ik vaak tegen de ochtend de dunne katoenen deken er bij.

      Verwijderen
  3. We hebben lits-jumeau dekbed en omdat ik dat soms te warm vond en alleen apart laken te koud kocht ik vorige week bij de blauw-gele winkel een dun 1-p dekbedje voor 3.50, had geen dekbedhoes voor 1 persoons dus kringloop bracht weer uitkomst voor 1 euro. Nu heb ik dus 3 keuzes, of eigenlijk nog meer want soms doe ik pyama broek of bovenstuk uit of allebei. ZO blijf je lekker bezig ook in de nacht met wisselen

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik heb toch weer mijn zomerdons op het bed gelegd. Het katoenen dekbed ligt met dekbedhoes klaar en kan ik met een beweging pakken. Maar afgelopen week was het beduidend kouder. Nu grenst onze slaapkamer aan het terras en na onze tuin begint al een weiland. Daar is het 'smorgens vroeg altijd kouder dan in de stad.
    Vroeger had ik het altijd koud. Nu heb ik het al jaren of te koud of te warm. Maar liever wat te koud.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoewel ik bijna 70 ben doen temperatuurwisselingen mij (tot nu toe) niet veel. Standaard een dun (wel een goede kwaliteit) zomerdekbed en ik lig altijd lekker, nooit te warm en nooit te koud. Pyjama’s draag ik niet, slechts een slip en een mouwloos hemd. Onze slaapkamer ligt op het noordwesten, de boerderij heeft een rieten dak dus de temperatuur is erg constant.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Bij mij wisselt het ook nog eens en het komt ook heel precies. Niet te warm en niet te koud. Is dit nog een overblijfsel van de overgang ? Ik heb het altijd warmer dan mijn vriend.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.