dinsdag 17 december 2019

Kerstpakket deel 2

In mijn eerdere blog over kerstpakketten schreef ik, dat ik voor mijzelf wel een kerstpakket wilde kopen omdat ik er nu na 25 jaar niet meer eentje van het werk krijg.
Ik zou kopen wat er overbleef op mijn verlanglijstje, maar eigenlijk bleef er niets meer te wensen over nadat ik mijn sinterklaascadeaus en verjaardagscadeaus had gekregen.
Op mijn lijstje staan nog: compressiekousen en shampoo voor een gevoelige hoofdhuid. Niet echt een leuk kerstpakket, die koop ik wel als dat nodig is!

Wat dan wel?
Iets lekkers? 
In kerstpakketten zitten vaak koekjes, visconserven, drank, zoutjes, chocolade of bonbons, snoepjes etc!
Ik heb besloten dat ik voor deze keer een fles rode port ga kopen!
Dat vind ik een lekkere traktatie!
Niet dat dat nu heel gezond is, maar voor een enkele keer kan dat wel. Lekker een handje nootjes erbij, een mooi boek of een mooie film en genieten maar! Voor zover ik weet, kan je een geopende fles Tawny port nog best lang in de koelkast bewaren, maar na een maand wordt de kwaliteit slechter. Binnen een maand moet ik die 750 cc wel op krijgen lijkt mij!

15 opmerkingen:

  1. Ik zou zeggen: koop er een heerlijk (en peperduur, dat wel) proefpakket vegan kaasjes bij. Dan wordt het echt een traktatie.
    https://www.happy-cheeze.com/en/unser-gesamtsortiment/Probierpakete

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bizarre prijzen. Maar ja, genoeg hipsters die dat ervoor willen betalen. Ook voor iets simpels als havermelk dat je met een keukenmachine en wat havermout zelf kunt maken voor nog geen 10 cent, betalen mensen gewoon het 20voudige.

      Nu ken ik dit merk niet, maar ik heb wel cashewkaas geprobeerd en dat was niet lekker. Geef mij dan maar hummus.

      Verwijderen
    2. Ja, mij te duur, ik neem wel cashewnoten voor bij de port. Van deze noten is inderdaad ook vrij veel nepkaas gemaakt. Ik ben geen fan van nepkaas. Alle soorten die ik geprobeerd heb, hálen het niet bij de echte!

      Verwijderen
    3. Ik heb er hier een van op de vegan beurs gekocht, echt superlekker. Echt wel net zo lekker als een echt roomkaasje. Heel anders dan elke andere soort nepkaas die we geprobeerd hebben. Geen idee of dat zelf te maken is inderdaad...
      Oudste dochter

      Verwijderen
    4. Ik heb wel verschillende keren zelf havermelk gemaakt, maar vond het resultaat maar matig. Ik krijg het lang niet zo vol en romig als in de fabriek. En ik miste de toegevoegde vitamines.
      Iemand tips? Ook voor tips voor cashewkaas (niet gewoon uit de blender, maar 'echt' als kaas gemaakt, met kaasculturen) houd ik me van harte aanbevolen. Het is altijd leuk om iets zelf te kunnen maken, maar ik betaal er inderdaad ook met liefde voor.
      En ik beschouw mezelf niet als hipster.

      Verwijderen
    5. In de haverdrink die je op zo'n goedkope manier zelf maakt, zit geen vitamine B12, in de kant en klare haverdrink wel. De kant en klare is daardoor beter als vervanger van zuivel. Dus je kunt het niet een op een vergelijken. De sneer gaat alleen over de prijs.

      Verwijderen
    6. Ook vitamine B12 kun je voor een habbekrats kopen in pilvorm of via edelgist, biergist oid. Een pot biergist en een pak haver zijn ongeveer de prijs van 1 pak havermelk.

      Als huisgemaakte havermelk niet romig genoeg is kan je proberen om meer haver in je recept te gebruiken en het mengsel langer te hakken en nog even te laten staan voor je gaat zeven.

      Ik ben geen vega maar vind notenmelk en havermelk gewoon lekker voor de verandering. Notenmelk heb ik nog nooit gemaakt. Wel een warme romige walnotensaus, je zou zweren dat er room in zat.

      Verwijderen
  2. Port in de koelkast? Daar heb ik nog nooit van gehoord. Bij ons staat de fles in de boekenkast, hier is het ook een echte traktatie die ik alleen koop voor een gelegenheid. Heerlijk, goede keus!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Om te drinken moet port wel op temperatuur komen. Vier graden is echt te koud, tussen 10 en 12 graden is een goede temperatuur voor port.

      Verwijderen
  3. Je het een link naar PorteRenee aan je leeslijst toegevoegd. Maar zonder hele specifieke cookies te accepteren kan ik het niet lezen. Hebben jullie daar ook last van?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Als moeder die fulltime voor de kinderen zorgde, en nu als fulltime blogger ben ik ook altijd verstoken van kerstpakketten. Best jammer, want het lijkt me leuk om ze te krijgen.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.