dinsdag 21 januari 2020

Al weer een probleem met mijn teen!

Begin april had ik problemen met mijn linker grote teen (KLIK). De nagel groeide in en zorgde voor een ontsteking. Op een of andere manier gebeurt dat altijd in het weekend.
Dit weekend was het niet op zaterdagavond dat ik ontdekte dat ik een rode en gezwollen teen had, maar al op vrijdagavond.
Het was voor mij de tweede keer en ik heb dus inmiddels ervaring.
Doordat ik door diabetes geen of in ieder geval nauwelijks gevoel meer in mijn tenen heb, deed het absoluut geen pijn en had ik er dus geen enkele last van. Maar gezond is zo'n infectie natuurlijk niet, dat lijkt me duidelijk! Je kon onder de huid de pus van de ontsteking duidelijk zien zitten. 

Ik heb de teen in het afgelopen weekend goed in de gaten gehouden en ik vond dat het tot vandaag kon wachten voordat ik actie ondernam. De zwelling werd niet erger en de roodheid breidde zich niet uit.
In april heeft mijn (medische)  pedicure mij uitstekend geholpen en het probleem snel verholpen door aan de kant van de infectie een stuk van de zijkant van de nagel af te slijpen en daarmee de druk in de huid weg te nemen. Ik ging in het verleden 6x per jaar naar de pedicure, ongeveer 1x per 8,5 week, maar vanaf die keer in april heb ik een andere indicatie voor zorg en mag ik iedere 6 weken naar de pedicure om mijn voeten te laten verzorgen. Dit om te voorkomen dat er ernstige problemen aan mijn voeten ontstaan.
Hoe komt het dat deze nagel ingroeit? Deze nagel "doet raar". Mijn andere nagels liggen vrij vlak in het nagelbed en geven geen druk, maar de probleemnagel wordt boller, waar door de zijkanten in het vlees duwen. Hopelijk wordt deze bolling niet erger en blijven de problemen beperkt.

Gisteren heb ik weer contact opgenomen met de pedicure en ik kon 's middags al langs komen. De teen is nu al minder rood, en ik heb geen koorts, dus dat komt wel goed!
Deze tussentijdse zorg is helemaal gratis, voor een normale behandeling betaal ik 10 euro eigen bijdrage per keer.
Ik ben blij met de zorg van mijn pedicure!

Zo zag mijn teen er ongeveer uit. Alleen het nagelbed was bij mij duidelijk veel roder dan normaal.


7 opmerkingen:

  1. Beterschap met je teen. Wat is je nieuwe lettertype duidelijk om te lezen

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je!
      Het is hetzelfde lettertype, maar ik heb de letter wat groter gemaakt, dat vind ik zelf prettiger lezen.

      Verwijderen
    2. Ja iets groter vind ik ook fijn en de zachtgele achtergrond is ook fijn lezen

      Verwijderen
  2. Reacties
    1. Dat heftige valt wel wat mee, omdat ik er helemaal geen pijn aan heb. Wel is het heftig als je zo'n teen (langdurig) verwaarloost, dat kan uitlopen op een amputatie.

      Verwijderen
  3. Wat fijn dat je zo'n goede pedicure hebt en ook dat het geen pijn doet verder. Dit soort dingen gebeuren inderdaad altijd in het weekend....

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mijn ene grote-teennagel doet dat ook en mijn nagels groeien behoorlijk snel. Ooit raadde een pedicure mij aan in de bovenrand van de nagel een V te knippen (ik doe dat bijna elke week) en sindsdien heb ik bijna geen last meer.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.