zaterdag 27 juni 2020

Boodschappen in de afgelopen week

Deze week heb ik weinig geld uitgegeven aan boodschappen.  Dat kwam voornamelijk omdat ik in de week er vóór boodschappen door de AH had laten bezorgen. Dan moet je tenminste 50 euro besteden, en soms nog wel meer, dat is afhankelijk van de dag. Er was dus nog veel in huis en ik heb alleen wat aangevuld.
Bij de kattenbrokjes heb ik gebruik gemaakt van een geld terug actie. Van 4,99 voor 1 euro. Dat geld is al op mijn rekening gestort. De dozen met blikjes kattenvoer waren in een 2 = 1 actie. Wel een A-merk, dus misschien zou het goedkoper kunnen, alleen blieft poes de goedkopere merken niet. Ze is te veel verwend!

20-27 juni 20


*=aanbieding, @=afgeprijsd WAAR PRIJS
Voeding
kersen* AH 2,49
grof volkoren brood AH 1,39
cottage cheese AH 0,57
cherry tomaten AH 0,55
bos wortelen AH 1,35
2x aubergine* AH 1,38
courgette AH 0,79
gerookte haring, 6 stuks* @ (deels) AH 2,97
2x halve liter soja yoghurt* AH 2,24
Snacks/ hapjes  0
Dranken  0
TOTAAL VOEDING EN DRINKEN 13,73
Diversen
2 dozen met in totaal 24 blikjes kattenvoer* AH 5,99
zak droge kattenbrokjes incl gta AH 1,00
TOTAAL 20,72


6 opmerkingen:

 1. Poes blieft alleen het dure merk. Ik weet wel wat ik zou proberen. Neem een blikje duur voer, en meng een beetje goedkoop voer doorheen. Echt heel weinig. Eet ze het lekker op, doe dan de volgende keer iets meer goedkoop voer er doorheen. Probeer haar zo aan het goedkope voer te krijgen. Het wil niet eens automatisch zeggen dat het dure voer lekkerder is, het heeft ook te maken met wat je gewend bent. Soms moet je wennen aan smaken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik koop het dure voer uitsluitend als het in de aanbieding is. Meestal 2 voor de prijs van 1 en dan is het prijsverschil tussen de dure merken en het goedkopere huismerk verwaarloosbaar.
   Ze krijgt dagelijks 1/3 blikje of 1/3 zakje.

   Verwijderen
  2. Wij wonen in een wijk dus onze katten vangen nauwelijks een muis of vogel oid dus ik geef mijn katten juist heel goed droog voer waarin veel vlees en weinig zout zit. Dus geen voer uit de supermarkt. Heel soms krijgen ze een zakje zacht voer als extra traktatie. Ik denk dat goed voer voor dieren net zo belangrijk is als goed voedsel voor mensen.

   Verwijderen
 2. Let goed op met die gerookte vis van de AH, hè? Ik meldde het (hier?) al eerder:ik kocht een tijdje terug heerlijke afgeprijsde gerookte vis - om er na het eten achter te komen dat die al 6 dagen over datum was.....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kijk inderdaad goed naar de datum. De afgeprijsde vis was nog twee dagen houdbaar en de niet afgeprijsde is houdbaar tot komende woensdag. Dat laatste pakje ligt nog in mijn koelkast, de afgeprijsde vis is al op!
   Ik maak ook niet weer de fout om bij een bestelling twee pakjes te bestellen. Dat deed ik een keer en toen bleek dat de beide pakjes nog 2 dagen houdbaar waren. Dat betekende dat ik in korte tijd veel méér vis moest eten dan ik van plan was te doen. Eén pakje in twee dagen gebruiken kan nog, dat betekent 1,5 vis per dag consumeren, maar 3 vissen is mij als alleenstaande te veel!

   Verwijderen
  2. Ik zou klagen bij de AH. Producten over de datum mogen niet verkocht worden. Dat wil zeggen, op het moment dat je het product koopt, mag de houdbaarheidsdatum niet verstreken zijn. Het probleem bij bestellen is, dat je geen zicht hebt op de houdbaarheidsdatum.

   Verwijderen


Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige en/of onnodig kwetsende reacties naar mij of anderen worden verwijderd. Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.