maandag 19 oktober 2020

Dromen over een actiever leven

Ik heb nu één nieuwe heup en binnenkort,  als het qua corona-lockdown een beetje meezit, dan volgt de andere heup.
En wat is dan binnenkort? Ik verwacht een wachttijd van toch wel 4 à 5 maanden. Ik hoop op korter, maar omdat de afgelopen week alles al flink afgeschaald is, zal 3 à 4 maanden er wel niet in zitten. Het schijnt dat op dit moment wel 10% van het personeel op de operatiekamers van het ziekenhuis waar ik geopereerd ga worden, ziek is en er daarom flink wat operatiekamers dicht zijn. En dat vertraagt behoorlijk.
Omdat ik in de afgelopen jaren maar heel weinig gelopen heb, heb ik tijd nodig om mijn loop- en wandelvaardigheden weer wat op te bouwen. Fietsen deed ik tot voor kort wel en ook zwemmen, maar lopen nauwelijks, in feite niet meer dan een paar stappen. 

Maar als ik dan weer goed kan lopen, wat wil ik dan gaan doen?
Ik heb wel een verlanglijstje:
- musea bezoeken
- naar het strand en een wandeling over het strand maken
- een boswandeling maken
- oude Nederlandse steden zoals Appingedam, Deventer, Franeker en Harlingen bekijken.
- stukjes Pieterpad lopen
- over de markt lopen en daar boodschappen doen

En verder: natuurlijk ook op kleinkinderen passen, dat kan ik dan lichamelijk weer wat beter aan, fietsen, lekker weer regelmatig zwemmen en nog veel meer!
Heerlijk lijkt me het, om weer wat meer te kunnen doen!

5 opmerkingen:

 1. Zo'n vooruitzicht is heel fijn! Het is je gegund om over een tijdje weer veel beter en verder te kunnen lopen en ook andere activiteiten weer wat beter aan te kunnen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Blijf dromen,misschien verkort het voor je gevoel de wachttijd

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat soort dromen pept je op. Fijn voor je.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind het zo erg voor je dat ze “ je er mee hebben laten lopen “ Anders was het nu al gefixt geweest. Hoop dat je nu al wel weer wat kunt opbouwen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat zijn leuke dingen om te doen. De steden, die jij opnoemt, zijn alle 4 erg de moeite waard om een uitgebreide stadswandeling te maken. Dat deden we altijd in het najaar maar zit er nu even niet in. Ik hoop dat de wachttijd mee zal vallen!

  BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige en/of onnodig kwetsende reacties naar mij of anderen worden niet geplaatst. Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.